Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Van taaltalent naar taalprofessional

Schrijven is een vak. Vertalen ook. En nee, daar verandert AI niets aan.

Natuurlijk kunnen we niet om AI heen. Tools zoals ChatGPT, Google Translate en DeepL maken ons leven makkelijker, óók dat van schrijvers en vertalers. Maar hoe handig taaltechnologie soms ook is, het maakt taalprofessionals niet minder onmisbaar. Want alleen zij weten hoe je informatie effectief overbrengt, hoe je een band met lezers kunt creëren, en hoe je alles wat taal zo mooi maakt kunt laten samenwerken in originele, betekenisvolle en krachtige boodschappen. Bij de master CIW: Schrijven en Vertalen spreken we daarom je eigen taaltalent aan om je op te leiden tot taalprofessional.

Schrijven en Vertalen is een van de specialisaties van de master Communicatie- en Informatiewetenschappen. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Ontdek de studie CIW: Schrijven en Vertalen

Ontdek de studie CIW: Schrijven en Vertalen

Binnen ons masterprogramma verdiep je je in wetenschap en praktijk: je bestudeert theorieën en onderzoeksmethoden op het gebied van taal en tekst én je gaat zelf actief aan de slag. Zo raak je bekend met de taalkundige, communicatieve en creatieve aspecten van teksten, en leer je welke strategieën je kunt toepassen om teksten binnen allerlei genres te schrijven, editen en/of vertalen. Daarbij experimenteer je met register, stijl en toon, en ontwikkel je een getraind oog voor de invloed van verschillende schrijfculturen en normen binnen taalgebruik.

Vanzelfsprekend verken je ook de mogelijkheden van AI technologie en vertaalmachines, en leer je die benutten vanuit een positie als vaardig, kritisch denker en (ver)taalexpert.

Ontdek de studie-inhoud
Een vrouw die werkt op haar laptop