Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Bestudeer, begrijp en beïnvloed menselijk gedrag

Wat is de invloed van het brein op ons gedrag? Kan een delict verklaard worden aan de hand van het brein? Wat doen opvoeding, culturele- en omgevingsfactoren en fysieke ziekten met onze mentale gezondheid? Hoe hangen werkomgeving en gezondheid samen? Hoe worden veel voorkomende stoornissen als angst en depressie behandeld? Welke psychologische interventies zijn evidence based?

Tijdens de masteropleiding Psychologie buig je je over dergelijke vragen onder begeleiding van docenten met expertise in deze domeinen. Je leert om vanuit een wetenschappelijk denkkader complexe problemen te benaderen en ontwikkelt praktische vaardigheden die je toepast binnen verschillende contexten en doelgroepen van de aangeboden trajecten. Zowel in de cursussen als in de Masterthese en stage is er een sterke link met het werkveld. Je wordt op deze manier opgeleid tot scientist-practicioner en bent in staat om op een wetenschappelijke manier praktische problemen op te lossen. 

Er zijn vijf verschillende trajecten: 

  • Klinische Ontwikkelingspsychologie
  • Klinische Psychologie
  • Klinische Neuropsychologie
  • Forensische Neuropsychologie
  • Organizational Psychology

Ontdek jouw studie Psychologie

Ontdek jouw studie Psychologie

Van de vroege jeugd tot in de volwassenheid zijn genen, brein, opvoeding, levensgebeurtenissen en omgevingsfactoren van invloed op ons denken, voelen en gedrag.

Hoe ontstaan en behandel je psychische stoornissen? Hoe stel je de intelligentie vast van een persoon en diagnosticeer je een stoornis? Wat zorgt voor stress op de werkvloer? Hoe pak je onderzoek op dit gebied aan?

Maken deze vragen je nieuwsgierig? Dan is de master Psychologie een studie voor jou.

Met één van de vijf mastertrajecten kun je je specialiseren en kies je voor een specifiek werkveld én functieprofiel.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Psychologie