Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Bestudeer, begrijp en beïnvloed menselijk gedrag

Als afgestudeerd (algemeen) psycholoog vind je vaak snel een passende baan.

Gezondheidszorg Psycholoog en/of Basisaantekening Psychodiagnostiek 

Na afronding van de masteropleiding Psychologie is het in bepaalde richtingen mogelijk te voldoen aan de eisen voor de toelating tot de opleiding tot Gezondheidszorg Psycholoog (LOGO-verklaring) en/ of de Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD). Lees meer over de eisen die worden gesteld voor het krijgen van de LOGO-verklaring en de Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD) op de pagina van FGB Career Services.


Bacheloropleiding aan een andere universiteit gevolgd? 

Heb jij je bacheloropleiding aan een andere universiteit gevolgd? Dan heb je een bewijs nodig van jouw vorige universiteit dat je de vereiste bachelorvakken voor de LOGO-verklaring en/of BAPD daar hebt behaald. Meer informatie hierover vind je op de pagina van FGB Career Services. Stuur de formulieren vervolgens naar de studieadviseur, die kan beoordelen of er eventueel deficiënties liggen op het gebied van de eisen. De contactpersonen van andere universiteiten vind je op de website van LOGO en het NIP (BAPD).

Marie-Louise - Student Klinische ontwikkelingspsychologie

Marie-Louise - Student Klinische ontwikkelingspsychologie

"Wat ik leuk vind aan de masteropleiding is de klinische stage. Deze stage heeft bijgedragen aan mijn professionele ontwikkeling als toekomstig klinische ontwikkelingspsycholoog. De mastervakken die ik heb gevolgd komen in mijn toekomstige beroepsleven goed van pas. En met een goede planning is het haalbaar om de masteropleiding binnen één jaar af te ronden.’’

Marie-Louise

Wat kun je doen na je Master?

Je gaat werken

Als afgestudeerd (algemeen) psycholoog vind je vaak snel een passende baan. Je kunt werken in de hulpverlening, in ziekenhuizen, instellingen in de geestelijke gezondheidszorg of verpleeghuizen. Maar je kunt ook terechtkomen in het bedrijfsleven. Als hrm-manager bijvoorbeeld, of als organisatieadviseur.

Je kiest voor een PhD of specialiseert je verder

Ben je na je Master nog niet klaar met leren? Of: Wil je je nog meer verdiepen? Dan kun je na je Master verschillende postdoctorale opleidingen volgen die bijvoorbeeld opleiden tot GZ-Psycholoog, of Psychotherapeut.

GZ en Basisaantekening Diagnostiek
Wil je je verder ontwikkelen tot een breed inzetbare professional in alle sectoren van de gezondheidszorg? Dan is de basisopleiding tot gezondheidszorg psycholoog (GZ-Psycholoog) mogelijk iets voor jou. Meer informatie vind je op de website van Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Waar heeft de studie Psychologie ons gebracht?