Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek je mogelijkheden in het culturele hart van Nederland

Kunst- en Cultuurwetenschappen

Geïnteresseerd in de wereld van kunst en cultuur? Volg dan de master Kunst- en Cultuurwetenschappen met de specialisatie van jouw keuze.

Kunst- en Cultuurwetenschappen (Arts & Culture) kenmerkt zich door een brede focus op verschillende domeinen van de cultuursector. De vakken van de specialisatie die je volgt sluiten aan op de ontwikkelingen in kunst, architectuur, media, erfgoed, creatieve industrie en design. Je hebt de keuze uit vijf specialisaties. Drie zijn geheel in het Engels; de andere twee zijn in het Nederlands, waarbij je ook sommige colleges in het Engels volgt. Afstudeerrichtingen:

Terwijl sommige specialisaties de actualiteit in een historisch perspectief plaatsen, gaan andere in op de hedendaagse context van kunst, cultuur en media. In alle specialisaties verdiep je je in de geschiedenis, theorie, analyse, in vele dwarsverbanden, en maak je kennis met het onderzoek van de staf, maar ook met onderzoeksprojecten in allerlei culturele instellingen en bedrijven. De stad Amsterdam – het culturele hart van Nederland - biedt een unieke voedingsbodem om academische verdieping te koppelen aan de expertise van professionals.