Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Bestudeer de kunst van het heden

Kunst- & Cultuurwetenschappen: Contemporary Art History

Geïnteresseerd in hedendaagse kunst? En wil jij opgeleid worden tot kunsthistoricus? Kies dan voor de specialisatie Contemporary Art History van de master Arts & Culture.

In de masterspecialisatie bestudeer je digitale, ecologische en 'process-based' kunst in de bredere context van de hedendaagse kunstgeschiedenis, van de jaren 60 tot nu. Deze specialisatie leidt je op tot kunsthistoricus die in staat is om dit complexe maar fascinerende vakgebied aan te pakken. 

Je doet veel kennis op van de hedendaagse kunst, en je ontwikkelt de vaardigheden om deze kunst te onderzoeken, presenteren en erover te schrijven. Met je masterdiploma op zak ben je goed voorbereid op een carrière in de culturele sector (musea, festivals, galeries, archieven), als kunstcriticus of als freelance cultureel ondernemer.

Contemporary Art History is een specialisatie van de master Kunst- & Cultuurwetenschappen. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Deze opleiding is Engelstalig. Geïnteresseerd? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina. Daar vind je ook de toelatingseisen en meer informatie over aanmelden.

Verander je wereld, studeer Arts and Culture: Contemporary Art History