Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Train je ogen en kom tot een gewogen oordeel

Kunst- & Cultuurwetenschappen: Kunst, Markt en Connaisseurschap

Hoe bepaal je de kunsthistorische en financiële waarde van een schilderij? Hoe schrijf je een onbekend werk toe aan een kunstenaar? Wat is authenticiteit? Hoe kom je vervalsingen op het spoor? Waarin schuilt precies het begrip ‘kwaliteit’? Dit soort vragen staan centraal in de masterspecialisatie Kunst, Markt en Connaisseurschap.

‘Een goed oog’ is cruciaal voor kunsthistorici in de kunsthandel, museumwereld, en ook in academische kringen. De roep om wetenschappelijk getrainde kunsthistorici met een grote visuele kennis wordt de laatste jaren alleen maar groter, mede omdat het aantal vervalsingen toeneemt. Deze specialisatie binnen de Master Kunst- & Cultuurwetenschappen van de VU Amsterdam biedt je de gelegenheid om je ogen te trainen en oordeelsvorming met academische kennis te onderbouwen.

Kunst, Markt en Connaisseurschap is een specialisatie van de master Kunst- & Cultuurwetenschappen. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Kunst- & Cultuurwetenschappen: Kunst, Markt en Connaisseurschap

Kunst- & Cultuurwetenschappen: Kunst, Markt en Connaisseurschap

Deze opleiding combineert een historisch perspectief op de kunst(handel) met specialistische verdieping in het vak. Zo train je niet alleen praktische en theoretische onderzoeksvaardigheden maar verdiep je ook je kennis in kunsthistorische methoden van analyse en toepassing daarvan op het gebied van stilistische, technische en inhoudelijke vraagstukken. Daarbij staat kunsthistorische en financiële waardering van objecten en het vormen van een gewogen oordeel centraal.

Ontdek de studie-inhoud
Een kunstveiling

Verander je wereld, studeer Kunst, Markt en Connaisseurschap