Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Word de conservator van de toekomst

Lijkt het je interessant om museumcollecties te onderzoeken, of bij te dragen aan het maken van tentoonstellingen? Wil je graag stage lopen bij een museum? En wil je de curator van de toekomst worden? Dan is Curating Art and Cultures hét programma voor jou.

De duale masteropleiding Curating Art and Cultures is een uniek tweejarig programma dat wordt aangeboden door de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), de Universiteit van Amsterdam (UvA) en toonaangevende musea en culturele instellingen in Nederland.

Deze opleiding geeft je de theoretische basis, onderzoeksvaardigheden en praktische ervaring die je nodig hebt. Zo onderzoek je, vanuit verschillende perspectieven, museumcollecties en tentoonstellingen. Daarnaast doe je veldwerk door middel van excursies naar musea in binnen- en buitenland en ga je in gesprek met curatoren, en andere museumprofessionals. Ook werk je een jaar als conservator-in-opleiding bij een museum of culturele instelling.

Deze masteropleiding is Engelstalig. Geïnteresseerd in deze studie? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina. Daar vind je ook de toelatingseisen en meer informatie over aanmelden.

Verander je wereld, studeer Curating Art and Cultures