Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Welke dokter word jij?

Met de brede kennis en ervaring die je in de masteropleiding Geneeskunde aan de VU hebt opgedaan bij verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen heb je een aantrekkelijk profiel.

Als dokter sta je midden in de samenleving en heb je contact met verschillende doelgroepen die tegen allerlei problemen aanlopen. Je moet soms onder hoge druk de juiste beslissing nemen en in levensbedreigende situaties direct kunnen handelen. De arts van de toekomst wordt omringd door geavanceerde technologie en zal steeds vaker hierdoor ondersteund worden. Het contact van mens tot mens is echter nooit te vervangen en het samenwerken met multidisciplinaire teams, zorginstellingen en gespecialiseerde klinieken zal waarschijnlijk alleen maar toenemen. Vraagstukken worden complexer, mensen worden ouder, nieuwe ziektebeelden verschijnen; als arts ontwikkel je je via de dagelijkse praktijk, medische literatuur en studiedagen. Je kent jezelf en weet wat er in de maatschappij, in jouw stad of in de wijk speelt. Alles staat in het teken van een betere gezondheidszorg.

Wat kun je doen na je Master?

Je gaat je specialiseren, promoveren of werken als basisarts.

Wat kun je doe na je master?

Je gaat je specialiseren, promoveren of werken als basisarts.

Je kunt na je afstuderen kiezen voor een medisch specialistische vervolgopleiding zoals neurologie, ouderengeneeskunde of huisartsgeneeskunde. Als je je niet (meteen) wilt specialiseren kun je ook aan de slag als assistent-niet-in-opleiding-tot-specialist (ANIOS) of je start een promotieonderzoek bij een universiteit of UMC. Je kunt natuurlijk ook een andere richting op. Denk aan beleidsmedewerker in de zorg of een functie als docent of consultant. Kijk voor meer informatie, inspirerende interviews en filmpjes over solliciteren op de website van Career Services.