Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Welke dokter word jij?

Studenten die de opleiding bachelor geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde VU hebben afgerond, kunnen doorstromen naar de opleiding master geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde VU. Heb jij een andere bacheloropleiding gevolgd of de bachelor geneeskunde aan een andere universiteit? Check de opleidingseisen of je voldoet.

Check of je aan de opleidingseisen voldoet en meld je aan

Pre-master mogelijkheden

  • Pre-master voor zij-instromers

    Het Zij-Instroomprogramma Geneeskunde VU (Zigma) is speciaal ontwikkeld voor studenten, met een ander bachelordiploma dan geneeskunde, die arts willen worden en zich willen profileren als wetenschappelijk onderzoeker. Er is jaarlijks plek voor maximaal 24 studenten met een biomedisch georiënteerde vooropleiding. Kandidaten die al geneeskunde aan een universiteit studeren of hebben gestudeerd komen niet in aanmerking voor deelname aan dit programma. Het pre-masterprogramma bestaat uit één volledig studiejaar waarop een driejarig masterprogramma volgt: de master geneeskunde met extra onderwijs gericht op wetenschappelijk onderzoek. De samenstelling van het programma is voor alle Zigma-studenten hetzelfde. 

    Meer informatie en aanmelden
    De aanmeldingen zijn jaarlijks geopend van medio november tot en met medio januari. Meer informatie over o.a. de toelatingseisen en selectieprocedure vind je op de website van het Zij-Instroomprogramma Geneeskunde.
    Lees meer informatie over de aanmeldprocedure voor het Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma) op de Zigma aanmeldpagina

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op