Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Sta vooraan in de communicatierevolutie

Leer hoe media ons leven steeds meer beïnvloeden

Zorgt social media voor een minder sociale samenleving? Welke invloed heeft negatieve berichtgeving op een bedrijf? En hoe communiceer je levensreddende richtlijnen in tijden van crisis? Als student Communicatiewetenschap ga je aan de slag met de communicatievraagstukken van nu binnen één van de drie tracks: Marketing and Corporate communication, Media Psychology of Political Communication, Digital News and Public Opinion.

We bevinden ons in tijden waarin het medialandschap continu verandert. Iedereen deelt informatie en kan de reputatie van organisaties, merken of politici beïnvloeden. Logisch dus dat er een grote vraag is naar deskundigen die deze ontwikkelingen doorzien en de impact hiervan kunnen sturen.

Liever Communicatiewetenschap studeren in het Engels? Kies dan voor Communication Science.

Meer informatie over de master Communicatiewetenschap?
- Inhoud
- Toekomst
- Toelating

Waarom Communicatiewetenschap studeren?

Als masterstudent Communicatiewetenschap word je uitgedaagd om in een professionele context problemen op te lossen. Zo geef je bij het vak Science for Impact advies aan een maatschappelijke organisatie met een communicatieprobleem.

Tegelijkertijd leer je mediaontwikkelingen niet alleen kennen, maar vooral ook begrijpen. Op steeds meer plekken spelen media een hoofdrol: in werk, relaties, meningsvorming, handel en hoe we met maatschappelijke kwesties omgaan. Als jij de mediaprincipes begrijpt die daar steeds opnieuw gelden, heb je je belangrijkste professionele skill set in huis.

Bekijk de video om een student aan het woord te zien!

Ontdek de studie-inhoud van Communicatiewetenschap

Verander je wereld, studeer Communicatiewetenschap