Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Leer hoe macht werkt

Na de bachelor kun je doorstromen naar de Engelstalige Master Political Science of naar een andere sociaalwetenschappelijke master.

Als politicoloog kijk je naar wat de maatschappij nodig heeft en vertaal je dat naar beleid. De een wil de gemeentelijke politiek in en de ander wil werken als diplomaat of ambassadeur in het buitenland. Met jouw opleiding politicologie kun je alle kanten op. De kunst om het grotere plaatje te zien, beleid en advies te geven op grond van onafhankelijk gedegen sociaal wetenschappelijk onderzoek in combinatie met jouw overtuigingskracht en analytisch vermogen zijn hierbij jouw belangrijkste kracht.

Je kunt het grotere belang voorop stellen en je staat ook open voor de standpunten van anderen. Je bent aantrekkelijk voor overheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties in functies als adviseur, onderzoeker of beleidsmedewerker. Maar je kunt jouw kennis ook inzetten als journalist of manager in het bedrijfsleven. 

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je je bezighouden met klimaatverandering, Europese politiek of wil je onderzoek doen naar de effecten van globalisering? Met de Engelstalige Master Political Science kun je je specialiseren als politicoloog in een van deze drie richtingen:

Wil je jouw bachelor-expertise leren benutten als leraar in het basisonderwijs? Dan is de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO)  waar je een lesbevoegdheid voor het basisonderwijs en een Master of Science titel haalt iets voor jou.

Als je een minor hebt gevolgd op sociaal wetenschappelijk vlak, dan kun je ook kiezen voor een van de volgende masters aan de VU Amsterdam:

Je gaat werken

Als politicoloog is de invloed die je hebt groot. Hoe groot; dat bepaal je helemaal zelf. De een wil liever het verschil maken op landelijk niveau, terwijl de ander zijn handen uit de mouwen wil steken op internationaal niveau. En soms zijn het juist de lokale veranderingen die enorme veranderingen teweeg kunnen brengen. Als afgestudeerd politicoloog doorzie je de machtsverhoudingen en probeer je die constant te begrijpen. Je kunt gaan werken bij bijvoorbeeld overheidsinstellingen, maatschappelijke organisaties of in het bedrijfsleven.

Mogelijke functies:

  • Adviseur
  • Journalist
  • Manager
  • Onderzoeker
  • Beleidsmedewerker

Waar heeft de opleiding Politicologie ons gebracht?