Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Begrijp de logica achter cijfers

De meeste studenten kiezen na hun bachelor Mathematics voor doorstuderen aan een master: op de VU, bij een andere universiteit of in het buitenland.

Een master in Mathematics is een natuurlijke keuze, maar je kunt ook kiezen voor een master in Business Analytics, Computer Science of Econometrics. 

Als je je bachelor Mathematics hebt behaald, ben je klaar voor de toekomst. Je beschikt over veel kennis, kunt kritisch denken, data-analyses maken, oplossingen bedenken voor problemen en je kunt samenwerken aan projecten. De meeste alumni komen snel aan een baan, hét bewijs dat wiskunde-alumni van de VU zeer goed voorbereid zijn op hun toekomst.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Een master die aansluit op je bachelor is een logische volgende stap. Je kunt onder andere kiezen uit de volgende masters:

Je kunt ook voor een master aan een andere universiteit kiezen, bijvoorbeeld:

  • Actuarial Science
  • Statistical Science 
  • Applied Mathematics 

Je gaat werken

Als je klaar bent met je bachelor Mathematics, kun je veel kanten op. De manier waarop je problemen aanpakt en je analytische vaardigheden, maken jou de perfecte kandidaat voor functies bij commerciële bedrijven, de overheid of consultancy bedrijven. Je kunt vaak direct aan de slag in verschillende vakgebieden zoals financiële modellering, optie-waardering, statistiek, IT, data-analyse, onderzoek en je kunt les gaan geven. Alumni van Mathematics hebben banen bij banken, consultancy bedrijven, universiteiten, research en development organisaties, verzekeringsmaatschappijen, het CBS, en IT-bedrijven als Google, Yahoo of Booking.com. Wat je ook kiest, je zult heel snel een baan vinden.