Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Leer het universum begrijpen

Physics and Astronomy

Draag bij aan grensverleggend fundamenteel en toegepast onderzoek

Physics and Astronomy is een joint degree tussen de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Als student profiteer je van de expertise, het netwerk en de onderzoeksprojecten van beide universiteiten, op het gebied van natuurkunde en sterrenkunde. Na je afstuderen krijg je een gezamenlijk diploma van UvA en VU.

Je kiest van tevoren een van de zeven afstudeerrichtingen ('tracks') en daarin studeer je twee jaar lang. In je tweede jaar sluit je je aan bij een van de vele onderzoeksgroepen van de UvA of VU, óf je stort je op de educatie-variant waarmee je eerstegraads leraar kunt worden.

Na deze master zijn de toekomstmogelijkheden eindeloos. Onze alumni werken bijvoorbeeld bij Philips, ASML, TNO of ESA. Je kunt terechtkomen in de financiële sector, in IT of consultancy, of bij de overheid bij een van de ministeries of bij instituten als het RIVM of de KNMI. Je kunt ook gaan promoveren of lesgeven.

Alle informatie over deze master vind je op de Engelstalige website van de master Physics and Astronomy, waarbij je de toelatingseisen en informatie over aanmelden vind op de pagina Admissions.