Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Verklaar onze wereld met behulp van modellering en simulatie

Computational Science

Verklaar onze complexe wereld met behulp van modellering en simulatie

Computational Science probeert de complexe wereld waarin we leven te verklaren met behulp van computersimulaties. Door gegevens te verzamelen en computermodellen te maken, kunnen computationele wetenschappers voorspellingen doen die helpen bij het oplossen van uiteenlopende problemen. Bijvoorbeeld door te voorspellen hoe het pad van een tornado gaat lopen of door te bepalen hoe een epidemie zich waarschijnlijk zal verspreiden.

In de master Computational Science analyseer je echte problemen met behulp van echte data. Je leert zowel wiskunde en logica als algoritmisch gestuurde procedures toe te passen. Ook leer je de vaardigheden toe te passen op verschillende onderzoeksgebieden in de natuurwetenschappen.

Na afronding ben je klaar om een ​​carrière te beginnen in elke professionele omgeving waar computation de core business is. Ook een carrière in het onderzoek behoort tot de mogelijkheden. 

Dit is een gezamenlijke opleiding van de UvA en de VU. De colleges worden aan beide universiteiten gegeven. 

Meer informatie over deze master vind je op de Engelstalige website van de master Computational Science. De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op de pagina Admissions.