Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Begrijp de logica achter cijfers

Ontdek de schoonheid van wiskunde

Hoe werkt de populatiedynamica in een prooidier-roofdier-model? Hoe liggen de priemgetallen verspreid tussen de natuurlijke getallen? Hoe kun je met wiskundige modellen voorkomen dat een virusinfectie zich verspreidt?

Deze vragen met een grote sociale impact kun je beantwoorden en begrijpen aan de hand van wiskunde. In je bachelorstudie ga je aan de slag met dit soort vraagstukken. Of het nu gaat om zuivere wiskunde of de toepassing daarvan in de samenleving, het komt allemaal aan bod. Het unieke van je opleiding Mathematics aan de VU is dat je aan de slag gaat met beide onderdelen én dat je je kunt specialiseren. Je volgt interactieve hoorcolleges en zit in kleine tutorgroepen, waar je werkt aan uitdagende vraagstukken. Tijdens studiesessies bespreek je met studiegenoten de oplossingen die je hebt gevonden.

Tijdens je studie heb je veel contact met je docenten. De meeste docenten zijn ook excellente onderzoekers; onderzoeksrichtingen variëren van zuivere tot zeer toegepaste wiskunde, met onderwerpen zoals getaltheorie, informatica en econometrie. Je kunt gemakkelijk bij je docenten binnenlopen en hen jouw vragen stellen. De bacheloropleiding Mathematics wordt in het Engels gegeven en trekt veel internationale studenten van overal ter wereld. Om het voor jou nog internationaler te maken, is het mogelijk om in het derde jaar een tijdje aan een universiteit in het buitenland te studeren. 

Je kunt de studie Mathematics ook in deeltijd doen. Je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten, maar dan minder colleges per jaar. De colleges zijn niet op vaste dagen in de week en er worden geen colleges in het weekend of 's avonds gegeven. Als je uitgaat van 20 studie-uren per week, dan ben je ongeveer 6 jaar bezig met je studie. Samen met de studieadviseur maak je een persoonlijk studieplan.

De startdatum van deze opleiding is 1 september.

Studie in cijfers

Kies een afstudeerrichting

Pure Mathematics

Heb je passie voor getallen, abstract denken en wiskundige structuren in het algemeen? Kies dan de major Pure Mathematics.

Applied Mathematics

Wil je heel graag wiskunde toepassen op praktische vraagstukken in de wereld? Kies dan voor de major Applied Mathematics.

Verander je toekomst met de studie Mathematics

Verander je toekomst met de studie Mathematics

Na de bacheloropleiding kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen. Als afgestudeerd wiskundige kun je aan de slag als data-onderzoeker, analist, consultant, IT-specialist, docent of assistent-onderzoeker bij een bank, verzekeringsmaatschappij, consultancy bedrijf, R&D bedrijf, een universiteit en op nog veel meer plekken. 

Ontdek je toekomstperspectief
Student staat binnen voor een raam, op de achtergrond de Zuidas