Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Van molecuul tot maatschappij

Afgestudeerd en dan?

Na de bacheloropleiding kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen die aansluit op je specialisatie. Wanneer je je mastertitel hebt behaald, kun je aan de slag als onderzoeker, beleidsmedewerker, docent of epidemioloog bij de GGD, de overheid, ziekenhuis, milieuorganisatie of farmaceutisch bedrijf.

Tijdens jouw studie heb je vanuit verschillende perspectieven naar alle niveaus van gezondheid, ziekte en leven gekeken. Je kent zowel de biomedische, klinische als gezondheidswetenschappelijke kant en ook het duurzaamheidsperspectief. Hierdoor ben je breed opgeleid en multi-inzetbaar, je bekijkt vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en bent goed op toekomstige uitdagingen voorbereid. Je hebt methodologische vaardigheden en hebt de juiste biomedische moleculaire technieken om in een lab experimenten uit te voeren, alsook het vermogen deze naar concrete uitdagingen te vertalen. Je kunt dus op alle mogelijke niveaus bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg.  

Kristiaan Kok, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Kristiaan Kok, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam

“De urgentie voor een transitie naar duurzame en gezonde voedselsystemen is groot."

FIT4FOOD2030 (2017-2020) was een groot project dat de Europese Commissie ondersteunde bij het toekomstbestendig maken van Europese voedselsystemen. Onderzoeker en docent Kristiaan Kok was betrokken bij het ontwikkelen van participatieve methodes om diverse betrokken partijen uit de maatschappij actief deel te kunnen laten nemen in onderzoek en innovatie. 

Lees het interview
Kristiaan Kok

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je je verder verdiepen in de biomedische, klinische of gezondheidswetenschappen? Dan is het een logische volgende stap om na je bacheloropleiding een master te volgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

Je gaat werken

Met een bachelor Gezondheid en Leven en aansluitende master op zak ben je multi-inzetbaar. Je bent breed opgeleid, waardoor jij altijd het totaalplaatje bij gezondheidsvraagstukken zult zien. Je kunt onder andere aan de slag als onderzoeker, beleidsmedewerker, docent of epidemioloog bij instanties als de GGD, de overheid, universiteit, ziekenhuis, milieuorganisatie of bij farmaceutische bedrijven. 

Mogelijke functies:

  • Deskundige infectiepreventie
  • Clinical Research Associate  
  • Consultant in (groene) gezondheidszorg of farmacie
  • Onderzoeker metabolisme en veroudering
  • Manager duurzame zorg

Waar zijn onze studenten terecht gekomen?