Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Kruip in het hoofd van een crimineel

Afgestudeerd als criminoloog, en dan? 

Na de bachelor Criminologie kiezen de meeste studenten voor een vervolgstudie, maar je kunt ook direct aan de slag bij verschillende gerenommeerde bedrijven en instanties.

Tijdens jouw studie heb je geleerd dat criminologische vraagstukken complexe vraagstukken kunnen zijn. En toch lukt het jou deze vraagstukken te doorgronden. Waarom pleegt iemand een misdrijf? Wat zijn hiervan de gevolgen voor de samenleving? Hoe pakken we criminaliteit vandaag de dag aan en hoe doen we dat in de toekomst nóg beter?

Als criminoloog heb je een goede basiskennis van de psychologie, sociologie en rechtswetenschappen. Je weet jouw draai goed te vinden in multidisciplinaire teams van uiteenlopende organisaties en kunt met collega’s met verschillende achtergronden overweg. Ook maak je goede analyses en weet je normoverschrijdend gedrag snel te herkennen.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Na de bachelor kun je direct starten met de master Criminologie, waarbinnen keuze is tussen twee richtingen: opsporingscriminologie en interventiecriminologie. Ook kun je kiezen voor de Engelstalige master International Crimes, Conflict and Criminology of Besturen van veiligheid.

Je gaat werken

Als afgestudeerd criminoloog kun je onder andere werken bij de banken waar je je bezighoudt met fraudebestrijding. Of je gaat voor een baan bij de politie waar je helpt bij een enorme kwaliteitsverbetering binnen de recherche. Je bent daar onder andere van toegevoegde waarde in analysewerk waarmee de opsporing flink verbeterd kan worden.

Mogelijke functies:

  • Misdaadanalist 
  • Beleidsmedewerker
  • Anti Money Laundering analist
  • Corporate Security Officer