Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Creëer slimme techniek met maatschappelijke impact

Wil jij slimme technologie ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken? Dan is de bacheloropleiding Creative Technology aan de VU iets voor jou.

Na het succesvol afronden van deze bacheloropleiding aan de UT en VU Amsterdam ontvang je een ingenieursdiploma van de Universiteit Twente.

Als CreaTe-VU student profiteer je van het beste van twee werelden. Omdat je het grootste gedeelte van je tijd op de VU studeert, ervaar je het studentenleven, de mix van culturen en al het andere dat de VU en Amsterdam te bieden hebben. Aangezien bijna alle technische opleidingen in Nederland ver van Amsterdam verwijderd zijn, is dit een unieke kans. Tegelijkertijd zul je ook af en toe naar de Universiteit Twente gaan, waar je toegang hebt tot al hun faciliteiten, hun prachtige campus en waar je de Twentse gastvrijheid ervaart.

Check onderstaande toelatingseisen om er zeker van te zijn dat je hieraan voldoet.

Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan

 • Toelatingseisen

  Nederlands vwo-diploma

  Met een Nederlands vwo-diploma word je toegelaten tot de bacheloropleiding Creative Technology. Je hebt geen specifiek profiel nodig. 

  Internationaal diploma

  Het diploma van studenten buiten Nederland moet vergelijkbaar zijn met het Nederlandse vwo-diploma. Dit houdt in: goede resultaten op A-niveau of een International Baccalaureate. Alle aanvragen worden op individuele basis beoordeeld om een passend oordeel te geven. Daarom is de enige manier om toelaatbaarheid vast te stellen een officieel verzoek tot inschrijving via Studielink en het aanleveren van alle benodigde documentatie in OSIRIS. Nadat je dit hebt gedaan, word je zo snel mogelijk via e-mail op de hoogte gebracht van je toelaatbaarheid. De toelatingseisen staan beschreven op de Engelse pagina.

  Meer informatie

  Lees meer over hoe je je kunt inschrijven of neem contact op met de Universiteit Twente voor meer informatie. 

 • Aanmelden voor de Bachelor Creative Technology

  Na jouw aanmelding via Studielink en het aanleveren van alle benodigde documenten word je uitgenodigd voor een (verplichte) studiekeuzecheck. Aan de hand van deze studiekeuzecheck zal je bericht krijgen over jouw toelating tot het programma. Na jouw toelating en het voldoen aan alle andere (financiĆ«le) voorwaarden, kun je de volgende stap zetten in jouw aanmelding voor Creative Technology aan de Universiteit Twente.

  Regel je inschrijving via Studielink

  Meld je nu aan

  Je kan je aanmelden vanaf oktober.

  Meld je aan een benodigde documenten

  De Universiteit Twente hanteert verschillende deadlines voor de aanmelding, afhankelijk van de opleiding, je nationaliteit en het toelatingsdiploma. Je kunt je vanaf oktober inschrijven als je het jaar daarop in september met de opleiding wilt starten.

  Ga naar Studielink

  Inschrijving

  Nadat alle vereiste documenten zijn ingeleverd (waaronder ook een copy van het diploma dat je toelating tot de opleiding kan geven), je hebt deelgenomen aan de matching procedure en je hebt voldaan aan andere (o.a. financiĆ«le) verplichtingen ontvang je een toelatingsbesluit en kun je je inschrijven voor de opleiding Creative Technology aan de Universiteit Twente. Meer informatie.

  Let op: Voor internationale studenten kunnen er andere regelingen en deadlines gelden en andere documenten nodig zijn. De informatie wordt per e-mail verzonden vanuit het Admission Office en het International Office.

  BELANGRIJK
  Het is verplicht om deel te nemen aan de matching. Na afloop ontvang je een reflectieformulier. Deze moet je binnen een week na het de matching retour sturen.

 • Matching

  Bij Creative Technology vinden we het belangrijk dat je een opleiding kiest die aan je verwachtingen voldoet en goed aansluit bij je interesses en talenten. Een goede match tussen jou en de opleiding vergroot je kansen om de opleiding succesvol af te ronden en een diploma te behalen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste opleiding kiest, organiseert de opleiding een matchingsprocedure.

  Deelname aan de matchingsprocedure voor deze opleiding is verplicht!

  Als je je niet voor 1 mei aanmeldt voor Creative Technology en niet meedoet aan de matchingsactiviteit, word je niet toegelaten tot de opleiding.

  De toelatingsprocedure bestaat uit de volgende aspecten:
  • Het aanleveren van een online questionnaire, je portfolio, cv, en motivatiebrief;
  • Matching evenement. We adviseren je om deel te nemen aan een fysiek matching evenement om jou de beste indruk te geven van de sfeer binnen Creative Technology. Als het niet mogelijk is om een van de fysieke evenementen bij te wonen, dan kun je je aanmelden voor een online matchingsevenement.
  • Na het deelnemen aan de verplichte matching moet je een reflectieformulier inleveren met betrekking op je studiekeuze voor Creative Technology.

  De data voor de matchingsevenementen zijn:
  Op campus (VU): 2 mei 2024, 11 juli 2024
  Online: 5 maart 2024, 25 juni 2024

  Meer informatie en registratie

  Voor meer informatie rondom de matching procedure en het aanmeldformulier, bezoek Welcome to Creative Technology UT-VU (vu-utwente.nl)

  Bij vragen kun je contact opnemen met studyadvisor-create@vu.nl

 • Wat betekent deze samenwerking tussen VU en UT voor mij?

  Als CreaTe-VU student profiteer je van het beste van twee werelden. Omdat je het grootste gedeelte van je tijd op de VU studeert, ervaar je het studentenleven, de mix van culturen en al het andere dat de VU en Amsterdam te bieden hebben. Aangezien bijna alle technische opleidingen in Nederland ver van Amsterdam verwijderd zijn, is dit een unieke kans. Tegelijkertijd zul je ook af en toe naar de Universiteit Twente gaan, waar je toegang hebt tot al hun faciliteiten, hun prachtige campus en waar je de Twentse gastvrijheid ervaart. 

  Hoe vaak ben ik op de Universiteit Twente
  Op jaarbasis ligt dit gemiddeld rond de 20%. Let op dat dit een jaargemiddelde is, hoeveel je per maand naar de Universiteit Twente moet kan verschillen. Sommige periodes zal je er gemiddeld vaker zijn dan andere periodes. Met een jaar gemiddelde van 20%. We streven ernaar om meerdere collegedagen aaneengesloten in Enschede te plannen, zodat je daar kunt overnachten en optimaal kunt profiteren van je verblijf en de faciliteiten in Enschede.

  Reizen naar de Universiteit Twente
  Naast het on-campus onderwijs aan de VU reis je een paar keer per maand naar de Universiteit Twente, voornamelijk om practica te volgen. Vanaf het treinstation naast de VU, gaat er een rechtstreekse trein naar Hengelo. Vanaf Hengelo is het 10 minuten met de bus naar de campus van de Universiteit Twente.

  Accommodatie 
  Omdat je vaak meerdere dagen op rij les hebt op de UT, raden we je aan om daar te overnachten. Op de UT campus zijn blokhutten beschikbaar tegen kostprijs. Deze blokhutten zijn specifiek bestemd voor de studenten Creative Technology. De blokhutten zijn een vorm van groepsaccommodatie.  Reken op 350 - 450 euro per academisch jaar aan kosten voor overnachtingen in de blokhutten. Meer informatie kan je op deze pagina vinden.

  Diploma 
  Je behaalt een ingenieursdiploma van de Universiteit Twente

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367.