Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Geef sturing aan communicatie

Language and Media

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Afgestudeerd, en dan?

Na de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen: Language and Media, kiezen de meeste studenten voor doorstuderen, maar je kunt ook aan de slag in de meest uiteenlopende functies. 

Met het traject Language and Media word je opgeleid tot een communicatieprofessional die weet hoe de keuze voor een medium niet alleen de inhoud van de communicatie kan bepalen (tweeten in 140 tekens, beelden laten spreken via Instagram), maar dat ook het taalgebruik ertoe doet. Dat weet jij toe te passen in internationale context. 

Als je dit traject met succes hebt afgerond heb je kennis over mediagebruik in relatie tot taalgebruik, de doelen die ermee behaald kunnen worden en beschik je over relevante onderzoeksvaardigheden, waarmee je communicatie boodschappen kunt bestuderen en vormgeven. Hiermee kun je bedrijven adviseren over hun communicatiestrategie├źn.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je je helemaal toeleggen op Communicatie- en Informatiewetenschappen: Language and Media? Dan is het een logische volgende stap om na je bacheloropleiding de gelijknamige master te volgen, met afstudeerrichting Multimodal Communication of Dialogue, Health and Society.

Je gaat werken

Met een bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen: Language and Media ben je breed inzetbaar dankzij je academische opleiding en je specifieke kennis van taal, media en communicatie. Je kunt weloverwogen communicatie- en educatieproducten ontwikkelen of erover adviseren.

Met jouw academische kennis en praktische vaardigheden maak je het verschil in een speelveld dat volop in ontwikkeling is. Advies over de inzet van Facebook en Twitter, een wervende kop maken, een boeiende tekst schrijven of informatief gebruik maken van beeld, je beheerst het straks allemaal.

Mogelijke functies:

Webeditor
Webcaremanager 
Copywriter
Social media-expert
Marktonderzoeker