Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Martin Luther King Spoken Word-wedstrijd: inspireer anderen met jouw verhaal

12 september 2023
Ben je woordkunstenaar, dichter of verhalenverteller en droom je van een plekje op het podium? Laat je inspireren door het gedachtengoed van Martin Luther King en maak kans op 750 euro én een performance voorafgaand aan de Martin Luther King Lezing bij de Vrije Universiteit Amsterdam op maandag 9 oktober 2023.

Met de Martin Luther King Spoken Word-wedstrijd brengen we een gemeenschap van dichters, woordkunstenaars en liefhebbers van deze kunstvormen bijeen. Samen vieren we de kracht van het woord, zowel binnen de VU-community als daarbuiten. Het thema van de Martin Luther King Lezing 2023, en daarmee ook van de Spoken Word-wedstrijd, is ‘Why We Can’t Wait’.

En de winnaar is...

Maandag 9 oktober was een avond met veel passie en creativiteit, in de context van het gedachtengoed van Martin Luther King. Dit jaar ontvingen we een overweldigend aantal inspirerende inzendingen, die getuigen van de kracht van het gesproken woord. Hieruit werden Chanty Louis, Juneal Holder en Mattanja Gerritsen gekozen tot finalisten. Zij mochten op 9 oktober hun performance geven voor het publiek.

De jury, bestaande uit Elten Kiene, Uchaindani Watson en Dave Ensberg-Kleijkers, verkoos die avond Chanty Louis tot winnaar van de Martin Luther King Spoken Word-wedstrijd 2023.

Naast erkenning en waardering ontving Chanty ook het aan de eerste prijs verbonden geldbedrag van 750 euro. De andere twee finalisten – Mattanja Gerritsen en Juneal Holder – ontvingen ieder een bedrag van 375 euro voor hun buitengewone prestaties.

Uiteraard ging het deze avond niet alleen om het winnen. Bij spoken word gaat het om gehoorde stemmen, vertelde verhalen en gedeelde emoties. Daarom reikte de jury ook een aanmoedigingsprijs uit, als erkenning voor de moed en inspiratie die uit elke inzending sprak. Deze prijs ging naar Tenzin Yangdotsang.

Lees ook: Chanty Louis wint Martin Luther King Spoken Word-wedstrijd 2023

Over de Martin Luther King Lezing 

De geweldloze strijd van Martin Luther King voor gelijkberechtiging is tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie. Met zijn toespraken enthousiasmeerde hij velen en wist hij bruggen te slaan en verzet weg te nemen. In 1965 ontving King aan de Vrije Universiteit Amsterdam een eredoctoraat in de Sociale Wetenschappen. De jaarlijkse Martin Luther King Lezing is ter nagedachtenis aan zijn werk en ter inspiratie voor de heersende tijdgeest. Voorafgaand aan de lezing vindt een Spoken Word-wedstrijd plaats bij de VU.  

Lees meer over de Martin Luther King Lezing 2023