Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Chanty Louis wint Martin Luther King Spoken Word-wedstrijd

10 oktober 2023
Op maandag 9 oktober vond rondom de Martin Luther King Lezing een Spoken Word-wedstrijd plaats met als thema ‘Why We Can’t Wait’. Chanty Louis werd verkozen tot winnaar. Het was een avond met veel passie en creativiteit, in de context van het gedachtengoed van Martin Luther King.

Met de Martin Luther King Spoken Word-wedstrijd brengen we elk jaar een gemeenschap van dichters, woordkunstenaars en liefhebbers van deze kunstvormen bijeen. Samen vieren we de kracht van het woord, zowel binnen de VU-community als daarbuiten.

Dit jaar ontvingen we een overweldigend aantal inspirerende inzendingen, die getuigen van de kracht van het gesproken woord. Hieruit koos de jury - bestaande uit Elten Kiene, Uchaindani Watson en Dave Ensberg-Kleijkers -  Chanty Louis, Mattanja Gerritsen en Juneal Holder tot finalisten. Zij mochten op 9 oktober bij de Vrije Universiteit Amsterdam hun performance geven voor het publiek. Chanty Louis werd hiermee verkozen tot winnaar.

Naast erkenning en waardering ontving Chanty ook het aan de eerste prijs verbonden geldbedrag van 750 euro. De andere twee finalisten ontvingen ieder een bedrag van 375 euro voor hun buitengewone prestaties. 

Uiteraard ging het deze avond niet alleen om het winnen. Bij spoken word gaat het om gehoorde stemmen, vertelde verhalen en gedeelde emoties. Daarom reikte de jury ook een aanmoedigingsprijs uit, als erkenning voor de moed en inspiratie die uit elke inzending sprak. Deze prijs ging naar Tenzin Yangdotsang.