Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Martin Luther King lezing 9 oktober 2024 19:00 - 21:30

Woendag 9 oktober geeft hoogleraar Bryan Stevenson de Martin Luther King Lezing 2024.

Over de spreker

Bryan Stevenson is de oprichter en uitvoerend directeur van de Equal Justice Initiative (EJI), een mensenrechtenorganisatie in Montgomery, Alabama. Onder zijn leiding heeft EJI grote juridische overwinningen behaald, waaronder het elimineren van buitensporige en oneerlijke straffen, het vrijspreken van onschuldige ter dood veroordeelden, en het bestrijden van misbruik van gevangenen en mensen met mentale ziektes.  

Stevenson heeft meerdere zaken gewonnen voor het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, waaronder baanbrekende uitspraken die kinderen beschermen tegen levenslange gevangenisstraffen zonder kans op voorwaardelijke vrijlating. Hij heeft ook nieuwe initiatieven tegen armoede en discriminatie gelanceerd. Stevenson leidde de oprichting van de Legacy Sites van EJI, zoals het Legacy Museum en het National Memorial for Peace and Justice, die de erfenis van slavernij, lynchpartijen en rassensegregatie documenteren. Zijn werk richt zich op het verbinden van deze historische kwesties met hedendaagse problemen van raciale vooroordelen en massa-incarceratie. 

Over de Martin Luther King Lezing 

De geweldloze strijd van Martin Luther King voor gelijkberechtiging is tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie. Met zijn toespraken enthousiasmeerde hij velen en wist hij bruggen te slaan en verzet weg te nemen. De jaarlijkse Martin Luther King Lezing is ter nagedachtenis aan zijn werk en ter inspiratie. 

 

De Martin Luther King Lezing wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Martin Luther King Lezing, VUvereniging en het Diversity Office van de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Programma

Voertaal: Engels

(Programma onder voorbehoud)

19.00 - 19.30 uur
Spoken Word-wedstrijd

19.45 uur
Start programma

21.00 uur
Einde programma

21.30 uur
Einde borrel

Over Martin Luther King lezing

Startdatum

  • 9 oktober 2024

Tijd

  • 19:00 - 21:30

Locatie

  • Aula
  • Hoofdgebouw VU

Adres

  • De Boelelaan 1105
  • 1081HV Amsterdam