Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Koloniale architectuur in Indonesië

16 november 2022
De bouwwerken in Indonesië uit de koloniale tijd: een pijnlijk thema, of is het nu eenmaal zoals het is? Na de onafhankelijkheid was er zowel in Nederland als in Indonesië weinig belangstelling voor de bouwwerken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Verval en vergetelheid waren aan beide kanten van de oceaan de norm. Pas de afgelopen decennia begint een nieuwe generatie zich te interesseren voor dit historisch erfgoed.

De ethische politiek van Wilhelmina leidde na 1900 tot de bouw van onder meer scholen en stations. De afstand tot Nederland gaf Nederlandse architecten in IndonesiĆ« de vrijheid om hun blik richting Amerika te wenden. Het zorgde voor een vernieuwende bouwstijl.  In deze cursus belicht architectuurhistorica Pauline van Roosmalen de unieke bouwwerken in IndonesiĆ«. Ook kijkt ze met u naar architectonische ontwikkelingen in de periode nadat IndonesiĆ« onafhankelijk werd. Meer informatie en aanmelden.

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.