Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Filosofie en kunst

30 augustus 2022
Met een filosofische blik naar kunst kijken. Dat doet u in de cursussen van Katja Rodenburg en Wessel Stoker. We vroegen Wessel Stoker om het onderwerp van zijn cursus toe te lichten.

“Sinds de Romantiek gingen kunstenaars de natuur zien als het ongerepte en zelfs onschuldige. Gauguin zocht zijn paradijselijke natuur op Tahiti; Barnett Newman en Marc Rothko zochten het oorspronkelijke van het mens-zijn in mythen. Sinds de jaren ’60 trokken land-art kunstenaars naar buiten, soms de natuur verminkend, zoals Smithson en Heizer die met bulldozers en graafmachines hun ‘aarde-werken’  maakten. Vanaf de jaren 1970 is er in de kunst bij Goldsworthy, Beuys en anderen juist sprake van een respectvolle benadering, meer ecologisch omgaan met de natuur. De wijze waarop kunstenaars de natuur benaderen verandert ook de blik van onszelf, de toeschouwer.” 

Meer weten? Meld u aan voor de cursus Spiritualiteit van natuur en mythe in de moderne kunst (Wessel Stoker), startdatum 6 september 2022, uiterste aanmelddatum 30 augustus 2022.

Ode aan de melancholie: een cursus over filosofen, schrijvers, dichters en kunstenaars voor wie melancholie een creatieve kracht was in hun denken, de kunst en het leven (Katja Rodenburg), startdatum 14 september 2022, uiterste aanmelddatum 7 september 2022. 

Snel navigeren website HOVO Amsterdam

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie en contact. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.