Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Cursus uitgelicht: Een eenvoudige en toch duurzame maaltijd

20 juli 2022
Geschreven door Carolien van Bergen

Toen ik onlangs bij de visboer stond viel mijn blik op twee bordjes die boven de vitrine prijkten: op het ene stond trots vermeld dat alle vis duurzaam was gevangen. Het andere was een slordig ingelijst A4’tje met een lange uitleg waarom de zalm zo duur was: Rusland exporteert momenteel geen zalm, in Chili heerst een ziekte en Noorwegen kan vanwege de ontstane schaarste vrijwel geen zalm leveren aan de viswinkel bij mij om de hoek.

Het laat zien hoe ons dagelijks voedsel met allerlei mondiale kwesties is verweven. Ook de boerenprotesten van de afgelopen weken laten zien hoe voedselvoorziening aan de ene kant raakt aan het levensonderhoud van een hele beroepsgroep en aan Nederlandse of Europese regelgeving aan de andere kant.

Wie meer inzicht wil krijgen in de complexiteit en diversiteit van ‘ons dagelijks brood’, is op zijn plek bij de cursus ‘Een eenvoudige en toch duurzame maaltijd’. Vijf experts, allen te gast bij Harry Aiking, vertellen in zes colleges over hulpbronnen, biodiversiteit, consumptie en meer. 

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.