Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Extern behaald resultaat indienen

Extern behaald resultaat indienen
Laatst gewijzigd op 22 september 2021

Als je een resultaat hebt behaald bij een andere opleiding binnen of buiten de VU, kun je dat indienen en laten meetellen binnen je eigen opleiding.

Resultaat binnen de VU behaald

Als je een (extra) vak binnen de VU hebt behaald bij een andere opleiding en/of faculteit heb je goedkeuring nodig van de examencommissie om het vak binnen de opleiding te laten gelden. 

  • Het resultaat wordt intern doorgegeven, daar hoef je zelf niets voor te doen. Je eigen opleiding zorgt dat het vak waarvoor je toestemming hebt gekregen meetelt in je curriculum. 

Resultaat buiten de VU behaald

Als je een (extra) vak bij een andere onderwijsinstelling dan de VU hebt behaald en buiten de samenwerking met de UvA, dan kun je een extern cijfer indienen. Dan moet je er zelf voor zorgen dat de VU de beschikking krijgt over het behaalde resultaat en de studiepunten.

  • Upload via het formulier het officiĆ«le resultatenoverzicht. Officieel betekent op briefpapier van de universiteit waar je het resultaat hebt behaald en voorzien van een handtekening. 
  • De VU behoudt zich het recht voor het originele resultatenoverzicht te allen tijde op te vragen tot het moment van afstuderen. Bewaar dit document dus goed. 
  • Controleer of je resultaat binnen twee weken is verwerkt in je resultatenoverzicht. 
  • Let op: Als je op uitwisseling bent geweest bij een buitenlandse partneruniversiteit van de VU geldt een andere procedure. In dat geval wordt je transcript of records verwerkt door de International Office.

Toestemming Examencommissie

  • Als je het vak in je programma wilt laten opnemen moet de examencommissie van je eigen opleiding goedkeuring geven om de resultaten van elders mee te laten tellen binnen jouw opleiding. 
  • Voor het opnemen van extracurriculair behaalde resultaten in je diplomasupplement is in sommige gevallen ook goedkeuring nodig. Neem bij vragen hierover contact op via het contactformulier.

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (inloggen met je VUnet-ID)