Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Extern behaald resultaat indienen

Extern behaald resultaat indienen
Laatst gewijzigd op 28 november 2022
Als je een resultaat hebt behaald bij een andere opleiding binnen of buiten de VU, kun je dat externe cijfer indienen en laten meetellen binnen je eigen opleiding.

Resultaat binnen de VU behaald

Als je een (extra) vak binnen de VU hebt behaald bij een andere opleiding en/of faculteit heb je goedkeuring nodig van de examencommissie om het vak binnen de opleiding te laten gelden. 

  • Het resultaat wordt intern doorgegeven, daar hoef je zelf niets voor te doen. Je eigen opleiding zorgt dat het vak waarvoor je toestemming hebt gekregen meetelt in je curriculum. 

Resultaat buiten de VU behaald

Als je een (extra) vak bij een andere onderwijsinstelling dan de VU hebt behaald en buiten de samenwerking met de UvA, dan kun je een extern cijfer indienen. Dan moet je er zelf voor zorgen dat de VU de beschikking krijgt over het behaalde resultaat en de studiepunten.

  • Upload via het formulier het officiĆ«le resultatenoverzicht. Officieel betekent op briefpapier van de universiteit waar je het resultaat hebt behaald en voorzien van een handtekening. 
  • De VU behoudt zich het recht voor het originele resultatenoverzicht te allen tijde op te vragen tot het moment van afstuderen. Bewaar dit document dus goed. 
  • Controleer of je resultaat binnen twee weken is verwerkt in je resultatenoverzicht. 

Toestemming Examencommissie

  • Als je het vak in je programma wilt laten opnemen moet de examencommissie van je eigen opleiding goedkeuring geven om de resultaten van elders mee te laten tellen binnen jouw opleiding. 
  • Voor het opnemen van extracurriculair behaalde resultaten in je diplomasupplement is in sommige gevallen ook goedkeuring nodig. Neem bij vragen hierover contact op via het contactformulier.

Heb je vragen of advies nodig?

Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Stuur ons een bericht via de online chat (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (log in met je VUnetID)