Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Geldigheidsduur resultaten

Aanvraag verlenging geldigheidsduur resultaten
Laatst gewijzigd op 28 november 2022
Behaalde resultaten en vrijstellingen zijn onbeperkt geldig, tenzij de kennis of inzichten in de vakken of de vaardigheden van de student verouderd zijn.

Behaalde resultaten en vrijstellingen zijn in principe onbeperkt geldig. Een uitzondering hierop vormen vakken waarvan de kennis of inzichten aantoonbaar verouderd zijn of indien de vaardigheden van de student aantoonbaar verouderd zijn. De termijn kan per vak verschillen. Vakken die zijn vervallen voor 1 september 2017 blijven vervallen. 

Geldigheid resultaten bij lang studeren

Wanneer je lang studeert (dat wil zeggen: langer dan nominaal + 1 jaar) kan het zijn dat de geldigheid van behaalde resultaten op inhoudelijke gronden vervalt. De termijn waarna dit kan gebeuren vind je terug in de Onderwijs- en Examenregeling (OER) in deel B, onder Geldigheidsduur resultaten. Is dit bij jou van toepassing, dien dan tijdig een verzoek in bij de examencommissie om de geldigheid van je behaalde resultaten te toetsen. 

Bijzondere omstandigheden

Wanneer je door bijzondere persoonlijke omstandigheden studievertraging oploopt, kun je bij de examencommissie een verzoek indienen om de geldigheidsduur van je behaalde resultaten te verlengen. Dat kan alleen wanneer je uit het profileringsfonds een tegemoetkoming krijgt (of hebt gekregen) voor studievertraging. De verlenging van de geldigheidsduur is namelijk gerelateerd aan de toegekende studievertraging door het profileringsfonds. 

Is er bij jou sprake van bijzondere omstandigheden en heb je een tegemoetkoming gekregen vanuit het profileringsfonds? Vul dan onderstaand formulier in om verlenging van de geldigheidsduur van je resultaten aan te vragen.

Aanvraagformulier

Aanvraagformulier voor verlenging geldigheidsduur resultaten
Let op: studeer je geneeskunde? Gebruik dan dit formulier

Heb je vragen of advies nodig?

Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00)

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (log in met je VUnetID)