Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Praktische zaken afstuderen en diploma

Ben je klaar met je bachelor- of masterstudie? Dan is er nog een aantal praktische zaken die je moet regelen voor je afstuderen. Hier vind je er alles over!

Afstuderen en diploma

Na de afronding van je studie studeer je automatisch ook af. De VU begeleidt je door het proces om de laatste puntjes op de i te zetten. Meer weten? Zie het blok Afstuderen en diploma hieronder.

Afstudeerverklaring

Soms gaan de dingen sneller dan je verwacht en heb je een bewijs van je afstuderen nodig nog voordat je je diploma ontvangen hebt. Daarvoor is de afstudeerverklaring. Je kunt deze ook gebruiken als je je diploma kwijt bent. Hieronder lees je hoe je een afstudeerverklaring krijgt.

Tegemoetkoming voor studievertraging vanwege coronamaatregelen

Loop je door de coronamaatregelen studievertraging op? Dan kom je misschien in aanmerking voor één van de financiële tegemoetkomingen van het ministerie van OCW of het Profileringsfonds van de VU. Voor meer informatie, zie het blok Hulp nodig met financiën of huisvesting hieronder.

Witte jas ceremonie geneeskunde

Heb je je bachelor geneeskunde afgerond? Tijd voor een feestje! De zogenaamde ‘witte jas ceremonie’ markeert de overgang naar de meer praktische fase van je studie. Via het blok hieronder ontdek je er meer over.