Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Sta vooraan in de communicatierevolutie

Communicatiewetenschap

Binnen de afdeling Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam staat de rol centraal die media en communicatietechnologieën spelen in de verhoudingen tussen mensen onderling, tussen mensen en organisaties, en tussen mens en maatschappij.

Het onderzoek van de afdeling kenmerkt zich door het gebruik van geavanceerde onderzoeksmethoden en technologie, waarbij de medewerkers nauw samenwerken met zowel andere wetenschappers binnen de Faculteit der Sociale Wetenschappen als met onderzoekers uit andere wetenschappelijke disciplines zoals informatica, linguïstiek, en psychologie.

De medewerkers van de afdeling staan internationaal hoog aangeschreven, hetgeen tot uiting komt in publicaties in leidende tijdschriften binnen zowel de eigen discipline als gerelateerde vakgebieden.

De inzichten uit het wetenschappelijke onderzoek van de afdeling vinden in toenemende mate hun weg in toepassingsgebieden zoals sociale robotica, gedragsbeïnvloeding via apps, en de aanwezigheid van organisaties op sociale media. Deze inzichten spelen ook een belangrijke rol in het onderwijs dat door de afdeling wordt verzorgd. In dit onderwijs leren studenten om vanuit een wetenschappelijke invalshoek communicatieprocessen te bestuderen. Studenten leren niet alleen om wetenschappelijk kennis toe te passen, maar ook om wetenschappelijk onderzoek te verrichten naar communicatieprocessen. Het onderwijs van de afdeling heeft tal van alumni afgeleverd die zich vanuit verschillende functies bezighouden met communicatieprocessen van organisaties in de private en publieke sector.

Onderwijs

We leven in een informatiemaatschappij: grote technologische ontwikkelingen hebben onze communicatie- en communicatievormen veranderd. Deze communicatie is overal om ons heen en heeft een enorme impact op de samenleving, organisaties en individuen. Dit maakt van communicatiewetenschap een relevant en uitdagend vakgebied. Door de nadruk op nieuwe media en een psychologische kijk op communicatie zijn de bachelor en de master in Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit uniek in Nederland en Europa.

Lees hier meer over ons onderwijs

Onderzoek

De afdeling Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam is een innovatieve en internationaal zichtbare onderzoeksgroep die bijdraagt aan kennis en theorieontwikkeling binnen het vakgebied door het doen van zowel fundamenteel onderzoek als maatschappelijk relevant toegepast onderzoek.

Lees hier meer over ons onderzoek

Meer over