Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Meer over onderzoek bij FGW

De faculteit Geesteswetenschappen combineert hoogwaardig onderwijs met excellent onderzoek. De faculteit is zeer succesvol in het werven van onderzoeksgelden. De werving vindt plaats langs vele wegen en door actieve netwerken. Ons onderzoek is vaak interdisciplinair en heeft een sterk maatschappelijke component.  

In de eerste plaats vindt er veel samenwerking plaats met andere faculteiten binnen de VU en binnen FGW zelf via de IOZIs: interfacultaire onderzoeksinstituten. FGW is penvoerder van CLUE+ en speelt een actieve rol in het Netwerkinstituut. Daarnaast zijn individuele onderzoekers ook actief in het Amsterdam Sustainability Instituut. Door de participatie in CLUE+ (breed geesteswetenschappelijk met een erfgoedcomponent) en het Netwerkinstituut (sterke nadruk op alle mogelijke aspecten van onze digitale wereld), is de betrokkenheid bij het VU thema Connected World groot. Maar ook bij de andere profielthema‚Äôs zijn onderzoekers van FGW betrokken. Dit hangt nauw samen met brede netwerk en de interdisciplinaire houding van de FGW-onderzoeker en geeft aan dat de relevantie van de Geesteswetenschappen breed is. 

We ondersteunen vanuit het Research Office onze wetenschappers op verschillende vlakken:

Informatie over individuele onderzoekers, onderzoeksgroepen en projecten binnen de VU is te vinden op de VU Research Portal.