Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Strafrechtelijk bewijsrecht: aanvallen door effectief verdedigen

Leergang Strafrechtelijk bewijsrecht vanuit verdedigingsperspectief

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de leergang Strafrechtelijk bewijsrecht vanuit verdedigingsperspectief.

Deze leergang start weer in het voorjaar van 2025.

Data bijeenkomsten en planning
De data zijn: 9, 16, 23 april, 14, 28 mei, 4 en 11 juni 2024.
Bekijk hier de planning 2024 om een indruk te krijgen van de data, onderwerpen en docenten.

Interesse? Ontvang de planning in uw mailbox
Heeft u interesse en wilt u een e-mail ontvangen zodra de nieuwe planning, data voor vrijblijvende informatiebijeenkomsten of andere gegevens over deze leergang beschikbaar zijn? Laat dan uw gegevens achter op dit interesseformulier

Tijdsinvestering
De leergang vindt plaats op zeven dagdelen van elk drie uur ( 1 college van 2 uur) met een voorbereidingstijd van 2 á 3 uur per college.

Inschrijven
Via het online inschrijfformulier. 

Let op: heeft u een niet-juridische academische (voor)opleiding?
Dan vragen wij u om bij uw inschrijving een cv in te sturen.
U kunt uw cv sturen naar: vulaw@vu.nl.

Locatie
Deze leergang vindt plaats in het Nieuwe Universiteitsgebouw (NU) van de VU, A-vleugel, 2e verdieping.
Adres: De Boelelaan 1111, 1081 HV Amsterdam.

De colleges van deze leergang zijn erop ingericht om op locatie aan deel te nemen. De kwaliteit van het onderwijs staat bij de VU Law Academy altijd voorop en onze docenten geven er dan ook de voorkeur aan dat u bij alle colleges op locatie aanwezig bent. Interactie tussen docent en cursisten en cursisten onderling speelt een belangrijke rol in de overdracht en in het delen van kennis en ervaringen. Daarnaast is uit onderzoek onder onze cursisten gebleken dat juist om deze reden de behoefte aan fysiek onderwijs zeer groot is. 

Voor deelnemers die verblijven in het Caraïbisch gebied is er in sommige gevallen de mogelijkheid om deze leergang op afstand te volgen. Heeft u interesse neem dan contact met ons op via vulaw@vu.nl.

Groepsgrootte
Maximaal 30 juristen en advocaten.

Prijs
€ 2.585,- (prijs 2024) inclusief het digitale cursusmateriaal consumpties en maaltijden. Dit bedrag is vrijgesteld van btw. 

- bent u lid van de Nederlandse Vereniging van (Jonge) Strafrechtadvocaten (NVSA of NVJSA)? Dan krijgt u € 200,- korting (deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen).
- bent u lid van de Pratizijns-sociëteit? Dan komt u in aanmerking voor korting. Zie het overzicht met de actuele kortingen.

Bekijk al onze actuele kortingen.

Vakliteratuur
Het cursusmateriaal en de hand-outs worden digitaal aangeboden op de digitale leeromgeving Canvas.

Punten
20 opleidingspunten voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).
Deze leergang valt onder het hoofdrechtsgebied Strafrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten.

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze leergangen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). 
De Raad voor Rechtsbijstand heeft deze leergang goedgekeurd als opleiding voor het verkrijgen van toevoegingen in strafzaken. Zie het artikel 6a. van het document Inschrijvingsvoorwaarden Advocaten 2023.

Diploma
De leergang is opgebouwd uit zeven colleges van één dagdeel. Voor de leergang Strafrechtelijk bewijsrecht geldt een aanwezigheidsplicht. U ontvangt een certificaat als u tenminste bij vijf van de zeven colleges aanwezig bent geweest.

Digitale leeromgeving
Het onderwijs wordt ondersteund door de digitale leeromgeving Canvas. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten. Ook kunt u via de digitale leeromgeving contact leggen met medecursisten en de cursusleiding.

Gerelateerd aanbod 


Meer informatie over deze leergang

Inleiding
Inhoud
Resultaat

Veelgestelde vragen

 • Vraag 1: Indien ik een keer ziek ben, kan ik dan met een andere groep het college inhalen?

  Indien u ziek bent dient u dit tijdig door te geven aan de leergang coördinator. U krijgt de mogelijkheid om online met het college mee te kijken en te luisteren. Het is echter niet mogelijk om actief deel te nemen aan discussies en u kunt geen vragen stellen (mondeling of via de chat) aan de docent. Bent u advocaat en wilt u NovA opleidingspunten ontvangen voor online aanwezigheid tijdens dit college, dan is dit mogelijk. U ontvangt dan na afloop van het college drie multiple choice vragen waarvan u er ten minste twee juist dient te beantwoorden voor de toekenning van de NOvA opleidingspunten.

  Tevens zal de powerpointpresentatie geplaatst worden op Canvas (onze digitale leeromgeving).

 • Vraag 2: Indien ik na het lezen van de website nog een vraag heb, bij wie kan ik deze stellen?

  Als u na het lezen van de informatie op de website nog extra informatie wilt ontvangen, kunt u telefonisch contact opnemen met de VU Law Academy via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

 • Vraag 3: Hoeveel colleges mag ik missen zonder dat mijn deelname aan het examen of afrondende paper in gevaar komt?

  Voor de leergang Strafrechtelijk bewijsrecht geldt een aanwezigheidsplicht. Van de zeven bijeenkomsten mag u maximaal twee bijeenkomsten missen. De leergang is opgebouwd uit zeven colleges van één dagdeel.

 • Vraag 4: Gelden er specifieke toelatingseisen voor deze leergang?

  Voor de leergang Strafrechtelijk bewijsrecht gelden de volgende toelatingseisen: 

  De leergang is primair bedoeld voor advocaten met ervaring in het strafrecht die in de afgelopen jaren strafrechtelijke cursussen hebben gevolgd of vergelijkbare strafrechtelijke vakken tijdens de Beroepsopleiding Advocatuur (minor strafrecht). 

  Advocaten die werkzaam zijn binnen andere rechtsgebieden (en - binnen de Beroepsopleiding - geen strafrechtelijke vakken hebben gevolgd), kunnen onder bepaalde voorwaarden tevens deelnemen aan de leergang. Het opdoen van zoveel mogelijk kennis en ervaring voor de start van de leergang strekt hierbij tot aanbeveling. In elk geval dient u het boek Strafprocesrecht (Keulen en Knigge, 2016) te bestuderen. Daarnaast raden wij aan voor ten minste 10 NOvA opleidingspunten aan cursussen op strafrechtelijk gebied te volgen om zo uw kennis en vaardigheden ten behoeve van uw deelname aan de leergang te vergroten. 

  Eveneens is de leergang toegankelijk voor juristen buiten de advocatuur op voorwaarde van meerdere jaren aantoonbare en relevante juridische praktijkervaring en voldoende kennis van het strafrecht. 

  Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang of heeft u andere vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met Monique Becker via m.becker@vu.nl of (020) 598 3694. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

 • Vraag 5: Ik heb een vraag over een factuur of een betalingstermijn, waar kan ik deze vraag stellen?

  Vragen over de factuur of de betalingstermijn kunt u stellen door het sturen van een e-mail naar: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vragen binnen twee werkdagen te behandelen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ilse Herweijer via 020 598 6255.  

 • Vraag 6: Hoe weet ik of er nog plaats is bij de leergang?

  Om u de meest actuele gegevens te kunnen verstrekken, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

 • Vraag 7: Wanneer ontvang ik het cursusmateriaal?

  Wij streven ernaar het digitale cursusmateriaal twee weken voor aanvang van het college in de digitale leeromgeving Canvas te plaatsen.

 • Vraag 8: Ik wil mijn inschrijving wijzigen of annuleren, waar kan dat?

  Zie onze annuleringsvoorwaarden, die staan vermeld in de Algemene Voorwaarden van de VU Law Academy. In de annuleringsvoorwaarden is beschreven of u uw inschrijving kunt wijzigen en welke termijnen aan de annulering zijn verbonden.

 • Vraag 9 : Wat zijn de mogelijkheden voor verdere specialisatie op gebied van Strafrecht na het afronden van deze leergang?

  Het succesvol afronden van deze leergang biedt u toegang tot de opleiding Specialisatie Strafrecht UU. Met het diploma van deze opleiding voldoet u aan één van de voorwaarden voor lidmaatschap van de NVSA (Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten).

Accreditaties

Partners

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl

Of bel Monique Becker op 020-598 36 94

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto