Deze leergang daagt u uit op onderwerpen zoals:
- bewijsvraag, bewijsmiddelen en selectie en waardering van bewijsmateriaal;
- verklaringen van verdachten, deskundigen en getuigen;
- bewijsmotivering, onrechtmatig verkregen bewijs en processtrategie;
- herziening van vonnissen en arresten;
- bewijs van bijzondere bestanddelen.
Programma en planning
Verspreid over drie maanden volgt u diverse colleges die worden gegeven door docenten uit wetenschap en praktijk. Tijdens deze colleges delen zij hun specifieke kennis en ervaring met u. Ook stimuleren zij u om casussen te bediscussiëren en op te lossen.
Kijk voor een gedetailleerde beschrijving van alle onderwerpen en leerdoelen per bijeenkomst het uitklapmenu 'Programma: onderwerpen en leerdoelen' onderaan deze pagina.
Bekijk hier de planning 2025 (.pdf) met een overzicht van alle data per bijeenkomst.
Let op: data onder voorbehoud. Per e-mail ontvangt u uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van deze planning.
Cursusleiding en docenten
De leergang staat onder leiding van Linda Kesteloo LLM, universitair docent strafrecht bij de Vrije Universiteit Amsterdam.
Werkwijze
In drie maanden tijd – zeven colleges – worden verschillende aspecten van het strafrechtelijke bewijsrecht aan de orde gesteld. De docent behandelt het onderwerp van het college in de vorm van een interactief hoorcollege. Uiteraard benoemt de docent dan ook actuele ontwikkelingen. Om duidelijk te maken hoe bewijsrechtelijke regels worden toegepast, behandelt de docent vaak aan de jurisprudentie ontleende casussen. Voor het leereffect is het belangrijk dat u actief deelneemt aan de discussies hierover. Vanwege de interactieve werkwijze kunnen maximaal 25 cursisten aan de leergang deelnemen. Houd per college rekening met een voorbereidingstijd van 2 á 3 uur.
Meer informatie over deze leergang
Inleiding
Resultaat
Data, kosten en contact