Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Strafrechtelijk bewijsrecht: aanvallen door effectief verdedigen

Leergang Strafrechtelijk bewijsrecht vanuit verdedigingsperspectief

Als uw cliënt strafrechtelijk vervolgd wordt, wilt u hem optimaal ondersteunen. Deze ondersteuning begint bij een effectief verweer in de rechtszaal. Hiervoor is het van groot belang dat u de relevante regels uit de wet en de jurisprudentie kent. Bij VU Law Academy verzamelt en verscherpt u die kennis met de leergang Strafrechtelijk bewijsrecht vanuit verdedigingsperspectief.

Het succesvol afronden van deze leergang biedt u toegang tot de opleiding Specialisatie Strafrecht van de UU. Met het diploma van deze opleiding voldoet u aan één van de voorwaarden voor lidmaatschap van de NVSA (Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten).

De Raad voor Rechtsbijstand heeft deze leergang goedgekeurd als opleiding voor het verkrijgen van toevoegingen in strafzaken. Zie het artikel 6a. van het document Inschrijvingsvoorwaarden Advocaten 2024.

Doelgroep & toelatingseisen
De leergang is primair bedoeld voor advocaten met ervaring in het strafrecht die in de afgelopen jaren strafrechtelijke cursussen hebben gevolgd of vergelijkbare strafrechtelijke vakken tijdens de Beroepsopleiding Advocatuur (minor strafrecht).

Advocaten die werkzaam zijn binnen andere rechtsgebieden (en - binnen de Beroepsopleiding - geen strafrechtelijke vakken hebben gevolgd), kunnen onder bepaalde voorwaarden tevens deelnemen aan de leergang. Het opdoen van zoveel mogelijk kennis en ervaring voor de start van de leergang strekt hierbij tot aanbeveling. In elk geval dient u het boek Strafprocesrecht (Keulen en Knigge, 2021) te bestuderen. Daarnaast raden wij aan voor ten minste 10 NOvA opleidingspunten aan cursussen op strafrechtelijk gebied te volgen om zo uw kennis en vaardigheden ten behoeve van uw deelname aan de leergang te vergroten.
Eveneens is de leergang toegankelijk voor juristen buiten de advocatuur op voorwaarde van meerdere jaren aantoonbare en relevante juridische praktijkervaring en voldoende kennis van het strafrecht.

Heeft u vragen omtrent uw toelating aan deze leergang, neem dan contact op met vulaw@vu.nl
Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Monique Becker via m.becker@vu.nl of 020-598 36 94.

Erkenning door Raad van Rechtsbijstand voor specialisatie Civiel jeugdrecht en Jeugdstrafrecht
Na het volgen van deze leergang kunt u zich inschrijven voor de specialisatie Strafrecht.
 
Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Accreditaties

Partners

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl.

Of bel Monique Becker op 020-598 21 03.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto