Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Een integrale juridische benadering van Sport en recht

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de leergang Sport en Recht.

De leergang start op dinsdag 12 november 2024.

Data bijeenkomsten en planning
De bijeenkomsten zijn op 12, 19 en 26 november, n.t.b. en 10 december 2024 en op 14, 21 en 28 januari 2025.

Bekijk de planning 2023 (.pdf) om een impressie te krijgen van de onderwerpen en docenten. De planning voor 2024 wordt op een later moment nog bekend gemaakt.

Let op: alle genoemde data zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Na aanmelding ontvangt u per e-mail uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van deze planning. 
Interesse? Ontvang de planning in uw mailbox
Heeft u interesse en wilt u een e-mail ontvangen zodra een nieuwe planning, data voor vrijblijvende informatiebijeenkomsten of andere gegevens over deze leergang beschikbaar zijn? Laat dan uw gegevens achter op dit interesseformulier

Inschrijven
Via het online inschrijfformulier leergangen.

Heeft u een niet-juridische academische (voor)opleiding?  
Dan vragen wij u om bij uw inschrijving een cv in te sturen. U kunt uw cv sturen naar: vulaw@vu.nl.

Locatie
Deze leergang vindt fysiek plaats aan de VU Amsterdam.
De kwaliteit van het onderwijs staat bij de VU Law Academy altijd voorop en onze docenten geven er dan ook de voorkeur aan dat u bij alle colleges op locatie aanwezig bent. Interactie tussen docent en cursisten en cursisten onderling speelt een belangrijke rol in de overdracht en in het delen van kennis en ervaringen. Daarnaast is uit onderzoek onder onze cursisten gebleken dat juist om deze reden de behoefte aan fysiek onderwijs zeer groot is. 

Voor deelnemers die in het Caraïbisch gebied woonachtig zijn, is er in sommige gevallen de mogelijkheid om deze leergang op afstand te volgen. Heeft u interesse neem dan contact met ons op via vulaw@vu.nl.

Groepsgrootte
Maximaal 25 juristen en advocaten. Let op: vol = vol.
    
Cursusleider
De leergang staat onder leiding van prof. mr. Marjan Olfers, hoogleraar Sport en recht bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Bekijk het overzicht met alle docenten betrokken bij deze leergang 2023 (.pdf).

Prijs
€ 2.895,- (prijs 2024) inclusief cursusmateriaal, consumpties en examengeld. Dit bedrag is vrijgesteld van btw.

-Bent u lid van de Vereniging voor Sport en Recht (VSR) of werkt u bij sportbonden die bij NOC*NSF zijn aangesloten? Dan krijgt u € 250,- korting.
- Bent u lid van de Praktizijns-sociëteit? Dan komt u in aanmerking voor korting.
Deze kortingen gelden niet in combinatie met andere kortingen. Zie het overzicht met onze actuele kortingen

Vakliteratuur
Het onderwijsmateriaal (artikelen, jurisprudentie, hand-outs) van deze leergang ontvangt u via de digitale leeromgeving Canvas.

Digitale leeromgeving
Het onderwijs wordt ondersteund door de digitale leeromgeving Canvas. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, casussen, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten. Ook kunt u via de digitale leeromgeving contact leggen met medecursisten en de cursusleiding.

Opleidingspunten
25 opleidingspunten (voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), en het Puntenstelsel voor de blijvende vakbekwaamheid van wetgevings- en overheidsjuristen (PWO). 

Deze leergang valt onder het hoofdrechtsgebied Sportrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten.   

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze leergangen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten. 

Certificaat
U ontvangt na afloop een certificaat van deelname indien tenminste zes van de acht bijeenkomsten zijn bijgewoond.

Gerelateerde cursus 

Meer informatie over deze leergang
Inleiding
Inhoud
Resultaat

Veelgestelde vragen

 • Vraag 1: Indien ik ziek ben, kan ik het college online volgen?

  Als u ziek bent dient u dit tijdig door te geven aan de leergang coördinator. U krijgt dan de mogelijkheid om online met het college mee te kijken en te luisteren. Het is echter niet mogelijk om actief deel te nemen aan discussies en u kunt geen vragen stellen aan de docent (mondeling of via de chat). Bent u advocaat en wilt u NovA opleidingspunten ontvangen voor online aanwezigheid tijdens dit college, dan is dit mogelijk. U ontvangt dan na afloop van het college drie multiple choice vragen waarvan u er ten minste twee juist dient te beantwoorden voor de toekenning van de NOvA opleidingspunten. 

  Tevens zal de powerpointpresentatie geplaatst worden op onze digitale leeromgeving Canvas. 

 • Vraag 2: Indien ik na het lezen van de website nog een vraag heb, bij wie kan ik deze stellen?

  Als u na het lezen van de informatie op de website nog extra informatie wilt ontvangen, kunt u telefonisch contact opnemen met de VU Law Academy via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.  

 • Vraag 3: Gelden er specifieke toelatingseisen voor deze leergang?

  Voor de leergang Sport, Sportorganisatie en Recht gelden specifieke toelatingseisen. De leergang richt zich op advocaten, juristen bij lokale, regionale of centrale overheid, en op juristen bij een sportbond (bijvoorbeeld bestuursleden van een sportvereniging) of juristen die werkzaam zijn voor een koepel of belangenbehartigingsorganisatie. Aan de leergang kunnen ook andere academici deelnemen op voorwaarde dat zij door opleiding of werkervaring de leergang op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Dit wordt vooraf beoordeeld aan de hand van het cv en eventueel een intakegesprek. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met VU Law Academy, vulaw@vu.nl, of +31 20 59 86255. 

 • Vraag 4: Ik heb een vraag over een factuur of een betalingstermijn, waar kan ik deze vraag stellen?

  Vragen over de factuur of de betalingstermijn kunt u stellen door het sturen van een e-mail naar: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vragen binnen twee werkdagen te behandelen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ilse Herweijer via 020 598 6255.  

 • Vraag 5: Hoe weet ik of er nog plaats is bij de leergang?

  Om u de meest actuele gegevens te kunnen verstrekken, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.  

 • Vraag 6: Wanneer ontvang ik het cursusmateriaal?

  Wij streven ernaar het digitale cursusmateriaal twee weken voor aanvang van het college in de digitale leeromgeving Canvas te plaatsen.

 • Vraag 7: Ik wil mijn inschrijving wijzigen of annuleren, waar kan dat?

  Zie onze annuleringsvoorwaarden, die staan vermeld in de Algemene Voorwaarden van de VU Law Academy. In de annuleringsvoorwaarden is beschreven of u uw inschrijving kunt wijzigen en welke termijnen aan de annulering zijn verbonden.

Accreditaties

Partners

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl

Of bel Monique Becker op 020-598 36 94

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto