Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Uitgangspunten, doelstellingen en de huidige stand van zaken

Leergang Modernisering van het Wetboek van Strafvordering

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de leergang Modernisering van het Wetboek van Strafvordering.

De leergang zal in 2025 ingepland worden.

Data bijeenkomsten en planning

De planning wordt te zijner tijd bekend gemaakt

Interesse? Ontvang de planning in uw mailbox
Heeft u interesse en wilt u een e-mail ontvangen zodra een eventuele geactualiseerde planning, data voor vrijblijvende informatiebijeenkomsten of andere gegevens over deze leergang beschikbaar zijn? Laat dan uw gegevens achter op dit interesseformulier.

Prijs
€ 2.475,- (prijs 2024) inclusief het digitale cursusmateriaal, consumpties en de terugkomdag in 2025. Dit bedrag is vrijgesteld van btw. 

- bent u lid van de Nederlandse Vereniging van (Jonge) Strafrechtadvocaten (NVSA of NVJSA)? Dan krijgt u € 200,- korting (deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen).
- bent u lid van de Pratizijns-sociëteit? Dan komt u in aanmerking voor korting. Zie het overzicht met de actuele kortingen.
Bekijk hier onze actuele kortingen.

Vakliteratuur
Het cursusmateriaal en de hand-outs worden digitaal aangeboden op de digitale leeromgeving Canvas.

Cursusleiding

  • Prof. dr. Marianne Hirsch Ballin, Hoogleraar Straf- en strafprocesrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Marianne Hirsch Ballin heeft zich in de afgelopen jaren gericht op de modernisering van het Wetboek van Strafvordering, onder meer als lid van de Commissie Letschert.
  • Mr. dr. Sanne Buisman, Universitair Docent Straf(proces)recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sanne Buisman is als onderzoeker betrokken bij een consortium dat advies uitbrengt aan de Tweede Kamer over de modernisering van het Wetboek van Strafvordering.
  • Mr. Marlies Loenen, docent straf(proces)recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en tevens strafrechtadvocaat bij De Reede Advocatuur. Marlies is vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam betrokken bij een consortium dat advies uitbrengt aan de Tweede Kamer over de modernisering van het Wetboek van Strafvordering.

Bekijk hier een overzicht met alle docenten die betrokken zijn bij deze leergang.

Locatie
VU Amsterdam.

Doelgroep
Deze leergang is gericht op advocaten, leden van de rechterlijke macht, leden van het openbaar ministerie, juristen werkzaam bij de overheid (die te maken hebben met strafrecht of strafrechtstoepassing), medewerkers van opsporingsdiensten (zoals FIOD, Politie, KMar), medewerkers werkzaam bij de reclassering / slachtofferhulp / het CJIB / de DJI / het NFI / Dienst Justis en bedrijfsjuristen. De leergang is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze leergang op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy via vulaw@vu.nl.

Niveau
Verdieping (enige basiskennis vereist). Deelnemers aan de leergang beschikken reeds over voldoende basiskennis op het terrein van het straf(proces)recht en zijn op zoek naar verdere verdieping van hun kennis.

Punten
18 opleidingspunten voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Hiervan worden er 15 toegekend in 2024 en 3 in 2025 (voor de terugkomdag). PO-punten worden toegekend voor de volledige uren die u aanwezig bent. Deze leergang valt onder het hoofdrechtsgebied Strafrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten.

Certificaat
U ontvangt een certificaat van de leergang als u bij ten minste 4 van de 5 colleges aanwezig bent geweest. De terugkomdag wordt hier niet in meegerekend. Voor de terugkomdag krijgt u t.z.t. een apart certificaat. Aan deze leergang is geen examen verbonden. 

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.  

Digitale leeromgeving
Het onderwijs wordt ondersteund door de digitale leeromgeving Canvas. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten. Ook kunt u via de digitale leeromgeving contact leggen met medecursisten en de cursusleiding.

Gerelateerd aanbod 


Meer informatie over deze leergang
Inleiding
Inhoud
Resultaat

Accreditaties

Contact en meer informatie

Heeft u vragen over deze cursus?

Neem contact op met Ilse Herweijer, medewerker administratie via vulaw@vu.nl
Of bel ons op: 020-598 62 55 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00). 

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Deze cursus incompany volgen?

E Wij kunnen deze cursus toespitsen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met Ireen Schouten, opleidingsmanager incompany cursussen via i.schouten@vu.nl

T 020-598 62 55 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Ilse Herweijer foto
Portretfoto Ireen Schouten