Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Stevige wetenschappelijke basis voor jouw coaching praktijk

Wil jij jezelf als executive coach verder blijven ontwikkelen en een bijdrage leveren aan het vakgebied? Met de Executive Master in Coaching* leg je een stevige wetenschappelijke basis voor jouw coaching praktijk als (team)coach en ontwikkel je jouw eigen ‘thought leadership’.

Coaching is een vak geworden. Zowel binnen de overheid als binnen het bedrijfsleven heeft coaching zich ontwikkeld tot een geaccepteerde en gewaardeerde vorm om individuele en teamontwikkeling te faciliteren.

De huidige maatschappelijke context vraagt veel van leiders en leiderschapsteams. De vraagstukken waarmee leiders worden geconfronteerd zijn complex, meervoudig en vereisen vaak zowel intra- als interorganisationele samenwerking. Steeds vaker wordt aan executive (team)coaches gevraagd om hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling en reflectie. Als executive (team)coach opereer je daarmee in een complexe werkelijkheid waarin problemen en uitdagingen zelden terug te brengen zijn tot eenvoudige oorzaak-gevolg relaties. Op een passende wijze bijdragen aan de kwaliteit van leiderschap vraagt om zelfbewustzijn en een lerende/nieuwsgierige houding van executive coaches. Als executive coach zul je constant moeten reflecteren op jezelf en je coaching praktijk. 

In de Executive Master in Coaching ontwikkel je je als coach en leer je jezelf een academische onderzoekende houding aan.

Waarom kies je voor deze Executive Master ? 

 • Je kan jezelf onderscheiden met een geaccrediteerde academische executive master titel
 • je verbreedt en verrijkt je eigen kennis en handelingsperspectief als executive coach
 • je draagt bij aan de ontwikkeling van het vak met jouw onderzoek 
 • je gebruikt je opgedane ervaring en kennis om cliënten (individuele leiders en leiderschapsteams) en vakgenoten te inspireren en te helpen ontwikkelen 

Praktische informatie over de Executive Master in Coaching:

 • Startdatum:  jaarlijks in oktober/november
 • Duur: 3 jaar ( 3 x 9 maanden)
 • Tijdsinvestering: afhankelijk van voorkennis en ervaringen tenminste 4 dagdelen per maand
 • Colleges: de workshops vinden meestal op maandag en dinsdag plaats 
 • Investering: de prijs in studiejaar ‘24/’25 € 29.700,- vrij van BTW. 
 • Punten: 60 EC's
 • Locatie:  The Waverly House in Ouderkerk aan de Amstel en het VU-hoofdgebouw (jaar 3)

De basis in elke route bestaat uit een of twee postgraduate opleidingen namelijk:

 1. Executive Coaching
 2. Executive Teamcoaching

Beide programma’s zijn los te volgen en bestaan uit vijf workshops en hebben een doorlooptijd van 9 maanden. Voor de inhoud ervan verwijzen we naar bovengenoemde links. Beide programma’s leiden op tot een door de VU erkend certificaat. Daarna kun je je verder specialiseren.

Naast bovengenoemde programma's biedt het Center for Executive Coaching ook de volgende opleiding aan:

Alumniprogramma

Na afloop van al onze programma’s kunnen onze deelnemers overigens deelnemen aan het jaarlijkse alumniprogramma dat bestaat uit kennis- en ervaringsdagen waar actuele thema’s en recent onderzoek rond (team) coaching worden behandeld. Dit alumniprogramma wordt geleid door dr. Sylvia van de Bunt.

Promotieonderzoek

Het is ook mogelijk om promotieonderzoek te doen en op deze manier bij te dragen aan kennisontwikkeling in dit vak. Zie voor meer informatie het programma dat hiervoor speciaal ontwikkeld is aan onze faculteit.

*De postgraduate opleiding Executive Master in Coaching is een executive master die als onderdeel van de School of Business and Economics op 14 februari 2022 geaccrediteerd is door AACSB. De Executive Master is geen graad op basis van de Nederlandse Wet WHW en geeft geen recht op het voeren van de titel Master of Science.

Accreditaties

Routes in beeld

Routes in beeld

De drie routes leiden naar:

 1. via VU: Executive Master in Coaching
 2. via VU: MSc in Business Administration
 3. via Ashridge : MSc in Executive Coaching
Bekijk hier de 3 leerroutes

Verander je wereld, word een master in Coaching

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Contactpersoon

Lisette Tepe