Op 1 juli 2022 is de Wet gemeenschappelijke regelingen gewijzigd om de democratische legitimatie van samenwerkingsverbanden te verbeteren. Voor 1 juli 2024 moeten álle gemeenschappelijke regelingen in Nederland aan deze wijziging zijn aangepast. Sommige regio’s zijn hiermee al volop aan de slag. In deze cursus wordt ingegaan op de wijzigingen, hun betekenis en de instrumenten van zienswijzen, de actieve informatieplicht, de raadsadviescommissie en de evaluatie. Hoe om te gaan met inspraak en wat zijn de uittredingsregelingen.
Voor wie is deze cursus?
Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij gemeenten, provincies, waterschappen en samenwerkingsverbanden. Maar ook voor juristen bij het Rijk die te maken hebben met vraagstukken van verzelfstandiging kunnen aanschuiven. Voorkennis van het bestuursrecht, met name titel 10.1 Awb, en van de verschillende samenwerkingsvormen wordt wel verondersteld. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
Reacties deelnemers
''Combinatie theorie en praktijkvoorbeelden.''
''Voldoende diepgang, heldere uitleg en presentatie.''
Meer informatie over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en contact
Op de hoogte van de laatste wijzigingen met betrekking tot de WGR
In deze cursus actualiteiten Wgr wordt u in één middag op de hoogte gesteld van de wijzigingen en hun betekenis met betrekking tot de Wet gemeenschappelijke regelingen.
Gerelateerd aanbod
Contact en meer informatie
Heeft u vragen over deze cursus?
Deze cursus incompany volgen?
Contactpersoon