Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Innovatie in onderwijs

Onze impact op onderwijsinnovatie is het grootst als we samenwerken.

Samen het onderwijs versterken betekent dat we sterker staan wanneer we samenwerken om een collectieve impact te creëren. Als we ideeën delen en elkaar helpen, kunnen we grote veranderingen teweegbrengen in de manier waarop we lesgeven en leren. Of je nu een vraag hebt, een team wilt vormen of gewoon even afstand wilt nemen van je dagelijkse onderwijspraktijk, wij zijn er voor je!

Als je een docent bent die een verschil wil maken en impact wil creëren, dan kunnen de volgende cursussen je helpen bij het ontkiemen, synthetiseren, ontwikkelen en verspreiden van je ideeën:

Expert Educational Design
Merk je dat de docenten op jouw afdeling hun onderwijs willen innoveren, maar weet je niet precies waar te beginnen of hoe het op te zetten? Wil je aanhaken bij onderwijsvernieuwingen aan de VU Amsterdam en/of gebruik maken van de mogelijkheden die actief blended onderwijs, mixed classroom en breder denken bieden? Met deze cursus ontdek je de geheimen achter het duurzaam herontwerpen van onderwijs en leer je hoe je andere docenten kunt begeleiden in dit proces.

Ontwerp Ateliers
Wil je samen met onderwijsspecialisten je cursus (her)ontwerpen? Echt iets vernieuwends en baanbrekends doen, maar voordat je de sprong waagt, wil je graag overleggen met een expert om feedback en ideeën op te doen? Kom samen met je collega's naar een Design Studio en (her)ontwerp je onderwijs in één dag.

Big Ideas in Curriculum Design
Werk je aan curriculumvernieuwing of (her)ontwerp? Werk je graag samen met collega's en ben je geïntrigeerd door belangrijke vragen zoals: 'Hoe bereiden we onze leerlingen vandaag voor op de wereld van morgen?' Wil je deskundige begeleiding, praktische tools voor curriculumontwerp en de mogelijkheid om met en van elkaar te leren? En wil je uiteindelijk een compleet (her)ontworpen curriculum voor jouw opleiding in handen hebben? Meld je dan aan voor dit inspirerende en praktijkgerichte programma!

Scholarship of Teaching & Learning
Barst je van een baanbrekend innovatie-idee voor onderwijs of lesgeven, maar weet je niet hoe je financiering kunt krijgen via beurzen of subsidies? Misschien zoek je begeleiding bij het effectief navigeren door het aanvraagproces. Zoek niet verder! Neem contact op met ons team om je te verdiepen in het aanbod van de SoTL-initiatieven. Of je nu op zoek bent naar ondersteuning, informatie of hulp, wij zijn er om je te helpen je opties te verkennen en je kansen op succes te maximaliseren. Laat je innovatieve ideeën niet onuitgevoerd - zet vandaag nog de eerste stap om ze tot leven te brengen!

Onderwijswerkplaats
Op zoek naar snelle hulp bij jeinnovatieve ideeën en technologische behoeften in het onderwijs? Kijk dan niet verder dan de VU Onderwijswerkplaats. Ons toegewijde team van specialisten is er om je te voorzien van tijdige ondersteuning en expertise om jeideeën tot leven te brengen. Met een grondige kennis van VU Edtech en een toewijding om in de voorhoede van onderwijstechnologie te blijven, zijn we uitgerust om je te helpen bij de complexe integratie van technologie in je onderwijspraktijk.

Snelle navigatie VU Centre for Teaching & Learning

Ga hier direct terug naar de homepage van het CTL.
Veelbezochte cursussen: BKOSKOLeergang Onderwijskundig Leiderschap
Cursussen per doelgroep: junior docentendocenten met een BKOonderwijsleidersPhDs met onderwijstaken

Wil je een vraag aan een van onze medewerkers stellen? Neem dan contact op met Carin Weitering, medewerker studentzaken, ctl@vu.nl.
Of bel ons op: 020 598 4263. (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00). 

Contactpersoon