Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

De schakel tussen zakelijk en privé

De master Notarieel Recht bereidt je voor op een carrière in het notariaat waarbij je dé specialist op het gebied van ondernemingsrecht, vastgoedrecht en familierecht wordt.

In de master worden de leerstukken uit verschillende vakgebieden met elkaar en met de praktijk gecombineerd zodat jij na het behalen van het masterdiploma startklaar bent voor een carrière en verdere opleidingen in het notariaat en in de zakelijk-juridische dienstverlening. Je bent in staat in de praktijk een wetenschappelijk verantwoorde oplossing te bieden op vragen van cliënten.

Wat kun je doen na je Master?

Je gaat werken, kiest voor een PhD of een specialisatie van recht

Wat kun je doen na de master Notarieel Recht?

Notaris, bedrijfsjurist, belastingadviseur

Het bekendste beroep van een afgestudeerde student Notarieel Recht is natuurlijk notaris. Als kandidaat-notaris begin je met een stage op een notariskantoor en zul je een driejarige beroepsopleiding volgen.

Ook kunnen notarieel geschoolde juristen terecht bij de overheid, het bedrijfsleven, de rechterlijke macht, de onroerendgoedbranche, de belastingdienst of belastingadvieskantoren, het bank- en verzekeringswezen en de adviespraktijk.

Advocaat

Als afgestudeerde masterstudent Notarieel recht hoef je, in de periode tot september 2022, alleen nog de vakken Materieel strafrecht en Formeel strafrecht van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid te halen en dan kun je je door de voorzitter van de rechtbank laten inschrijven als advocaat. Vanaf september 2022 komen daar de vakken Staatsrecht en Volkenrecht bij.

Wetenschapper

De masteropleiding Notarieel recht bereidt je ook voor op een wetenschappelijke loopbaan.

Career Office

Hoewel je nu nog bezig bent met het oriënteren op een master, komt de stap naar de arbeidsmarkt steeds dichterbij. Het Career Office van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid helpt je tijdens de master om je voor te bereiden op je loopbaan. Het gehele academische jaar door organiseren wij meerdere workshops en evenementen, waaronder het waardevolle Kickstart Your Career traject, die je helpen je te oriënteren en je klaar te stomen voor jouw carrière. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om individuele gesprekken met een loopbaancoach te voeren. Erg handig als je nog niet weet welke kant je op wilt, of hoe je een sollicitatie goed moet voorbereiden. Via onze Career Portal vind je ook gemakkelijk vacatures voor die leuke stageplaats of eerste baan, alsook allerlei handige informatie die je op weg helpen. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie.