Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Studenten Career Services RCH

Aan de slag met je loopbaan? Bekijk hieronder de dienstverlening van Career Services.

Career Services van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt verschillende diensten aan op het gebied van loopbaanontwikkeling. Via de Career Portal maak je handig gebruik van onze diensten. Plan individuele afspraken, schrijf je in voor workshops, zoek werk in de vacaturebank en bekijk handige naslagwerken. Hieronder vind je een compleet overzicht van onze dienstverlening.

Testimonial Sonja, International Business Law

Testimonial Sonja, International Business Law

Voor het solliciteren naar een eerste echte baan wilde ik zeker zijn van een professionele cv en sollicitatiebrief. Daarom heb ik gebruik gemaakt van een individuele sessie met Career Services en heb ik geleerd hoe je goed een sollicitatiebrief kunt opbouwen. De medewerkers hebben veel ervaring op dit vlak. Handig dat er vanuit de recruiter naar je sollicitatie gekeken wordt. De concrete feedback heeft er toe geleid dat ik de baan heb gekregen!

Coaching en advies

 • Loopbaancoaching

  Welk carrièrepad past het beste bij jou? Vind je het lastig om hierin een keuze te maken? Plan dan via de Career Portal een afspraak in voor een loopbaancoachingsgesprek. We vragen je dan om voorafgaand aan dit gesprek een vragenlijst in te vullen, waardoor je aan het denken wordt gezet. Jouw antwoorden vormen het uitgangspunt voor het gesprek. Zo krijg je advies op maat.

 • Cv- en sollicitatiebriefcheck

  Wil je een professionele check van je cv en sollicitatiebrief? Maak dan via de Career Portal een individuele afspraak met één van de studieloopbaanadviseurs van Career Services. Je krijgt advies op maat en tips om met je cv en brief zo sterk mogelijk over te komen bij je sollicitatie.

  Tip: In de Career Portal vind je alvast wat tips & tricks voor het maken van een cv en sollicitatiebrief.

 • Oefengesprek sollicitatie

  Vind je het voeren van een sollicitatiegesprek best spannend? Het helpt echt om dit gesprek te oefenen!

  Aan de hand van de (stage)vacature waar je op solliciteert, jouw brief en je cv voer je met een Career coach een ‘echt’ sollicitatiegesprek. De Career coach neemt hierin de rol aan van recruiter. Na afloop krijg je uitgebreid feedback. Naast feedback op je antwoorden op de vragen, kijken we ook naar de algehele indruk die je achterlaat, je non-verbale communicatie, houding en uitstraling.

  Maak via de Career Portal een afspraak voor een oefengesprek!

 • Stageadvies

  Stagelopen is een uitstekende mogelijkheid om je te oriënteren op de arbeidsmarkt en om praktijkervaring op te doen. Daarnaast kun je je inhoudelijke kennis toetsen in de praktijk. Vind je het lastig om een keuze te maken voor een stage of een organisatie? Weet je niet goed hoe je het vinden van een leuke stage aanpakt? Plan dan via de Career Portal een afspraak in met Career Services.

  Heb je een specifieke studiegerelateerde vraag (bijv. je wilt studiepunten ontvangen voor je stage) over stagelopen, dan ben je bij de stagecoördinator van je opleiding aan het juiste adres.

  Stagevacatures vind je op de Career Portal.

 • LinkedIn-check gesprek

  Wil je een professionele check van je LinkedIn profiel om jezelf daar optimaal te laten zien? Maak dan een afspraak met een van onze Career coaches via de Career Portal en krijg feedback, tips & tricks om jezelf nog beter zichtbaar en vindbaar te maken op dit sociale medium.

  Tip: In de Career Portal vind je onder Extra Info alvast Tips voor je LinkedIn profiel. 

Workshops en Events

 • Agenda

  Career Services geeft regelmatig workshops en organiseert events ter voorbereiding op je loopbaan. Het aanbod van Career Services is zeer divers, zodat er altijd wel een interessante workshop voor je tussen zit. Of je nu meer wilt weten over het opstellen van een goed cv en een aansprekende motivatiebrief, of je wilt leren hoe je je goed voorbereid op een assessment of juist mee wilt doen met het populaire traject Kickstart Your Career waarin je binnen een maand klaargestoomd wordt voor het sollicitatieproces voor een stage of eerste baan, je kunt het gehele jaar terecht bij Career Services. Voor sommige workshops maken we gebruik van externe trainers.

  Aankomende evenementen
  Hieronder vind je een overzicht van onze aankomende evenementen. Het volledige programma wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. 

  Wil jij aan de slag met je loopbaan, je voorbereiden op het sollicitatieproces door middel van een cv/brief-check, een Linkedln-check, een sollicitatiegesprek oefenen of heb je behoefte aan een stage-advies?

  Bekijk hier de mogelijkheden en maak snel een afspraak met één van onze loopbaancoaches.

  DatumEvenement


  Houd ook de Career Portal, Canvas, en onze LinkedIn pagina in de gaten voor de aankondiging van workshops en events.

 • Kickstart Your Career

  Wil jij goed voorbereid het sollicitatieproces in?
  Kom naar Kickstart Your Career!

  Ben je je al aan het oriënteren op de arbeidsmarkt? Wil je je sollicitatievaardigheden op een hoger niveau brengen? Dan kan het traject Kickstart Your Career je hierbij helpen.

  Kickstart Your Career bestaat uit vier workshops, waarin je wordt geactiveerd en geïnspireerd om goed voorbereid het sollicitatieproces in te gaan!

  1. Inzicht in het sollicitatieproces en jezelf
   Wil jij weten wat er komt kijken bij het vinden van een passende baan? In deze workshop krijg je overzicht van de diverse fases die in het sollicitatieproces aan bod komen. Verder ga je antwoord vinden op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Daarna onderzoek je wat voor soort baan of organisatie bij je past.
  2. Inzicht in de markt en in netwerken
   Weet jij wat werkgevers zoeken en belangrijk vinden? Je gaat ontdekken hoe je daar achter komt en hoe je de link kunt leggen naar je eigen doel. Daarnaast krijg je inzicht in het belang van netwerken en leer je wat de do’s & don’ts zijn bij het opbouwen en onderhouden van een netwerk.
  3. CV, motivatiebrief, LinkedIn en het sollicitatiegesprek
   In workshop 3 ga je actief aan de slag met CV en brief! En krijg je tips voor je sollicitatiegesprek. In de week van 20 november krijg je een individuele check van je CV en brief.
  4. Oefengesprek met recruiters
   Oefening baart kunst! Met recruiters van o.a. Kennedy Van der Laan, Openbaar Ministerie, Gemeente Amsterdam, Rechtbank Amsterdam, Politie, Legadex en Interim Valley oefen je een sollicitatiegesprek. Tijdens een hapje en drankje bestaat de mogelijkheid om nader kennis te maken en vragen te stellen.

  Reacties van deelnemers van de najaarseditie 2022:

  “Het individuele gesprek was heel waardevol, ik heb veel tips gekregen om mijn cv en brief te verbeteren”

  “Dankzij het gesprek met recruiters heb ik een beter beeld van wat er in de praktijk wordt verwacht”

  VOOR WIE

  • Bachelor- en masterstudenten Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie kunnen deelnemen aan Kickstart Your Career.
  • Bachelorstudenten moeten minstens 120 EC hebben behaald.

  SCHRIJF JE IN

  • Je kunt je vanaf eind september inschrijven via de Career Portal. Er is plek voor maximaal 24 studenten.
  • Let op: Je kunt je alleen aanmelden voor het gehele traject. Het is dus niet mogelijk om je in te schrijven voor losse workshops.
 • Testimonials

  De workshops van Career Services worden gemiddeld met een 8,4 beoordeeld! Dit zeggen deelnemers van workshops in 2020:

  ''De workshop Assessment: wat is het en hoe werkt? was zeer nuttig! Enorm veel geleerd over de verschillende oefeningen en ook heb ik kunnen oefenen met het assessment gesprek en heb ik daarop fantastische feedback gekregen! En alles voor maar 10 euro! Echte aanrader!''

  ''Wat mij erg beviel aan de workshop Cv en Brief was de focus op het kijken naar het cv/de motivatiebrief vanuit het oogpunt van de recruiter en de ruimte voor interactie. Ook het feedback geven aan en ontvangen van een medestudent vond ik erg leuk.''

  ''De workshops van Kickstart Your Career waren zeer volledig, alle elementen die ik kan bedenken binnen de sollicitatieprocedure zijn aan bod gekomen!''

  ''Het Career Lab: sollicitatietraining met Houthoff was een fijne informele workshop met veel handige tips.''

Stages en vacatures

 • Praktijkervaring op doen

  De faculteit vindt het belangrijk dat jij als student tijdens jouw studie praktijkervaring op doet. De Career Portal biedt rechten- en criminologie studenten van de VU de mogelijkheid om de juiste (stage)vacature te vinden, een netwerk op te bouwen en voor organisaties dé mogelijkheid om studenten op een (stage)vacature te attenderen.

  Ga direct aan de slag met de Career Portal door in te loggen met jouw VUnetID. Ook is het mogelijk de mobiele app te downloaden, zodat je direct toegang hebt tot alle stages, bijbanen en startersfuncties via jouw smartphone.

  Lees meer over de Career Portal. Je vindt daar ook meer informatie over het lopen van een stage, de aanpak hierin en het verkrijgen van studiepunten voor jouw stage.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

De studieloopbaanadviseurs helpen je graag verder in een gratis individueel gesprek. Online een afspraak maken

Vind vacatures, stages, bedrijven, tips en meer op de Career Portal.

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws: Career Services Faculteit der Rechtsgeleerdheid VU.