Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Stage Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Laatst gewijzigd op 6 april 2023
Tijdens je stage of afstudeerproject doe je relevante werkervaring op en laat je zien dat je de kennis en vaardigheden die je tijdens je studie verworven hebt kunt toepassen in de praktijk.

De opleidingen binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid kennen geen verplichte stage, op de master Ondernemingsrecht aan de Zuidas na. Hoewel een stage dus in de meeste gevallen niet verplicht is, word je wel gestimuleerd om stage te lopen. In het algemeen neem je zelf het initiatief voor een stage.

Heb je een specifieke studiegerelateerde vraag (bijv. je wilt studiepunten ontvangen voor je stage) over stagelopen, dan ben je bij de stagecoördinator van je opleiding aan het juiste adres.

Informatie over stage en contactgegevens

 • Master Criminologie - Goedkeuring en Stagebegeleiding

  Het is niet mogelijk om meeloop- of snuffelstages te lopen; er dient sprake te zijn van een onderzoeksstage. Dit betekent dat je tijdens het lopen van de stage werkzaamheden verricht die criminologisch van aard zijn en die resulteren in data die gebruikt worden voor je scriptie.

  • De stage-instelling dient een stagebegeleider aan te wijzen, die toeziet op goede werkcondities, die zorgt voor begeleiding en evaluatie en die (eventueel) overleg heeft met de universitaire begeleider. 
  • Of een stageplaats voldoet aan bovengenoemde criteria, wordt beoordeeld door de mastercoördinator. Daarom is het van belang dat je toestemming hebt gekregen van de mastercoördinator voordat je begint met je stage.
  • De stage vindt plaats onder verantwoordelijkheid van een begeleider vanuit de faculteit. 
  • De stagecoördinator De stagecoördinatoren zijn Janna Verbruggen en Janique Kroese, zij zijn het aanspreekpunt voor al je vragen over de stage (en scriptie).

  E-mail: j.verbruggen@vu.nl en j.h.kroese@vu.nl

 • International Business Law

  Stagecoördinator: mr. dr. R. (Rik) Mellenbergh

  E-mail: r.mellenbergh@vu.nl

  Tel: +31 20 59 83309

  Locatie: IN 3A-46

  Persoonlijke webpagina

 • International Crimes and Criminology

  Stagecoördinator: J. (Joris) van Wijk

  E-mail:  j.van.wijk@vu.nl

 • Law and Politics of International Security

  Stagecoördinator: prof. dr. W.G. (Wouter) Werner

  E-mail: w.g.werner@vu.nl

  Tel: +31 20 59 86306

  Locatie: IN 2A-70

  Persoonlijke webpagina

 • Notarieel recht

  Stagecoördinator: mr A.J. van der Kuyl 

  E-mail: stagecoordinator.notarieel.recht.rechten@vu.nl

  Goedkeuring en stagebegeleiding

  • De dagelijkse begeleiding wordt verzorgd door een begeleider van de organisatie of instelling waar je stage loopt.
  • De stage vindt plaats onder verantwoordelijkheid van een begeleider vanuit de faculteit (zie hieronder). 
  • Voordat je stage gaat lopen neem je met hem/haar contact op om het een en ander af te spreken over de stageduur, de werkzaamheden, het eventueel toe te kennen studiepunten etc. 
  • Doorgaans heb je met je begeleider van de faculteit slechts contact aan het begin en aan het einde van het stagetraject. 
  • Bij eventuele geschillen tussen jou en de begeleider van het stagebedrijf kun je ook bij je stagebegeleider terecht. 
 • Ondernemingsrecht aan de Zuidas

  Stagecoördinator: prof. mr. J.L. (Lodewijk) Smeehuijzen

  E-mail: j.l.smeehuijzen@vu.nl

  Tel: +31 20 59 83311

  Locatie: IN 3A-46

  Persoonlijke webpagina

 • Master Rechtsgeleerdheid

  Stagecoördinatoren Rechtsgeleerdheid

 • Bachelor Rechtsgeleerdheid

  Stagecoördinator: Steven Stuij

  E-mail: s.stuij@vu.nl

 • Law in Society

  Stagecoördinator: I. C. Ciobanasu

  E-mail: i.c.ciobanasu@vu.nl

  Tel: +31 20 598 3289 

 • Career Services

  Voor begeleiding en advies op het gebied van stages, loopbaan en arbeidsmarkt kun je terecht bij Career Services via onze Career Portal. Je kunt er bijvoorbeeld je cv en sollicitatiebrief laten checken of een stageadvies gesprek inplannen. (Stage)vacatures vind je in de Career Portal van onze faculteit. 

  Meer informatie over de Career Portal lees je hieronder. Zie ook onze tips & tricks over stages onder het kopje Stages: tips en tricks.

  Heb je een specifieke studie gerelateerde vraag (bijv. je wilt studiepunten ontvangen voor je stage) over stagelopen, dan ben je bij de stagecoördinator van je opleiding aan het juiste adres (zie hierboven).

  Career Portal

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid vindt het belangrijk dat jij als student tijdens jouw studie praktijkervaring opdoet. Daarom is binnen de faculteit een online platform ontwikkeld, de Career Portal, waar vraag en aanbod van stages, juridisch relevante bijbanen en startersfuncties bij elkaar worden gebracht. Voor jou dé mogelijkheid om de juiste stage te vinden, jouw netwerk op te bouwen en voor organisaties dé mogelijkheid om jou op een stageplaats te attenderen.

  De Career Portal is alleen toegankelijk voor jou als VU-rechtenstudent. Via de Career Portal kun je zoeken naar stagevacatures, rechtstreeks solliciteren naar interessante stageplaatsen en bedrijfsprofielen bekijken. Ook vind je er informatie over workshops en events en nog veel meer andere handige informatie om je optimaal voor te bereiden op jouw loopbaan. Je maakt heel gemakkelijk een profiel aan en ontvangt bericht wanneer vacatures geplaatst worden die voldoen aan jouw zoekcriteria. Voor begeleiding en advies op het gebied van stages, loopbaan en arbeidsmarkt kun je terecht bij Career Services via onze Career Portal. Je kunt er bijvoorbeeld je cv en sollicitatiebrief laten checken of een stageadvies gesprek inplannen.

  De voordelen voor jou:

  • Vind makkelijk en eenvoudig de juiste (stage)vacature
  • Bouw je eigen netwerk op
  • Kosteloos en gebruiksvriendelijk
  • Hulp van het Career Services bij vragen

  Direct aan de slag:

  Bezoek de Career Portal in jouw browser, of download de mobiele app:

  Log in met jouw VUnetID. Met jouw persoonlijke profiel kun je zoekcriteria instellen om relevante stagevacatures, juridische bijbanen en startersfuncties te zien.

  Stages: tips en tricks

  Wil je tijdens je studie stage lopen, dan zal je zelf een stageplaats moeten zoeken. Houd er rekening mee dat het vinden van een stageplaats enkele maanden kan duren. Begin daarom op tijd met zoeken! Voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar stageplaatsen, is het raadzaam om goed na te denken over het soort stage dat je zoekt, bij wat voor soort bedrijf je stage zou willen lopen en tot slot wat je tijdens je stage zou willen leren. 

  Wanneer je eenmaal een leuke stagevacature hebt gevonden, hoe zorg je er dan voor dat je jouw kansen vergroot? Je kunt je kansen op een stage op verschillende manieren vergroten. Het belangrijkste is om je te onderscheiden van andere studenten. Laat jouw onderscheidende kwaliteiten naar voren komen op je cv:

  • Word actief lid van een studie-, sport- en/of studentenvereniging
  • Bijbaan
  • Vrijwilligerswerk
  • Politieke activiteiten
  • Help actief tijdens Bachelordagen en/of bij pre-university college
  • Extra onderwijsactiviteiten (CSL/A broader mind/honoursprogramma)
  • Daarnaast is het handig om tijdens je studie je netwerk te vergroten door bijvoorbeeld lid te worden van LinkedIn, een studie-, sport-, of studentenvereniging, het deelnemen aan excursies van verenigingen en het bezoeken van inhouse- en carrièredagen.

  Het is ook goed om te weten dat onze faculteit dus beschikt over een eigen Career Portal waar je stagevacatures, bijbanen, vrijwilligerswerk en startersfuncties kunt vinden. Hier vind je ook nuttige informatie met betrekking tot stages, van voorbereiding tot solliciteren. Daarnaast kun je altijd een afspraak maken met één van onze Career Officers voor het geval je advies nodig hebt of als je je cv en motivatiebrief voor een stageaanvraag wilt laten checken.

  Voor meer praktische informatie, zoals het behalen van studiepunten voor je stage, kun je contact opnemen met de stagecoördinator van je opleiding (zie hierboven).

  Contact Career Services Faculteit der Rechtsgeleerdheid

  E-mail: careeroffice.rechten@vu.nl

  Afspraken

  De studieloopbaanadviseurs helpen je graag verder in een gratis individueel gesprek.

  Online een afspraak maken

  Career Portal

  Vind vacatures, stages, bedrijven, tips en meer op de Career Portal.

  LinkedIn

  Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws: Career Services Faculteit der Rechtsgeleerdheid VU.

Heb je vragen of advies nodig?

Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Stuur ons een bericht via de online chat (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00).

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (log in met je VUnetID)