Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Over Career Services

Career Services brengt studenten, faculteit, alumni en bedrijfsleven met elkaar in contact.

Studenten die zich willen voorbereiden op hun stage of loopbaan zijn bij Career Services aan het juiste adres! Ze kunnen bij Career Services terecht voor workshops, individuele gesprekken, events die hen voorbereiden op het bemachtigen van die leuke stageplaats of eerste baan. Of om te bespreken welke kant ze op willen na hun studie.

Organisaties die (stage)vacatures hebben kunnen ook terecht bij Career Services. Via onze Career Portal is het mogelijk een stage, bijbaan dan wel startersfunctie onder de aandacht te brengen bij studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU.

Over Career Services

 • Missie

  De centrale doelstelling van Career Services is om de verbinding tussen student en arbeidsmarkt te optimaliseren. Dit betekent concreet: het creëren en opbouwen van partnerships. Deze partnerships worden opgebouwd met zowel het beroepsveld, de studenten als de faculteit. Binnen het beroepsveld en de studentenpopulatie richt Career Services zich op de kwalitatief hoogwaardige spelers vanuit de kernwaarden die aan Career Servicesten grondslag liggen, waarin ‘professionaliteit’ en ‘kwaliteit’ een belangrijke plaats innemen.

 • Team

  Mireille Schouten

  Mireille Schouten maakt sinds 2016 deel uit van Career Services. In 2009 is zij afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in privaatrecht. Hierna heeft zij vijf jaar als in advocaat in het familierecht gewerkt. Voor Mireille is de overstap naar Career Services een logische. Haar hart ligt bij een pioniersfunctie en het ontwikkelen van nieuwe creatieve mogelijkheden. Als Career Officer maakt Mireille gebruik van haar ervaring in de advocatuur, waaronder haar ervaring in verschillende gesprekstechnieken. Career Services streeft ernaar dat student, docent en het juridische werkveld met elkaar in contact komt en blijft. Hiervoor zet zij graag haar juridische netwerk in.
  LinkedIn

  Ellen Hiemstra

  Ellen Hiemstra werkt sinds 2016 bij Career Services. Zij studeerde af in het privaatrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ellen werkte als jurist Arbeidsrecht bij Achmea en maakte daarna de overstap naar het opleidingswerkveld, waar zij de  Beroepsopleiding Advocatuur organiseerde en werkzaam was als secretaris van de diversiteitscommissie Advocatuur. Later ging zij aan de slag als opleidingscoördinator bij het postacademisch juridisch onderwijs van de VU Law Academy, waar Ellen zich bezig hield met de uitbouw van de dienstverlening door het ontwikkelen van diverse cursussen en leergangen voor afgestudeerde juristen en het organiseren van maatwerktrajecten voor het bedrijfsleven. Ellen wordt gedreven door het verder brengen van mens en organisatie, beschikt over een groot juridisch netwerk en werkt graag aan projecten. Studenten helpt zij graag verder in hun persoonlijke groei en het maken van de juiste keuzes. In 2012 rondde zij de Leergang Coach af bij Schouten en Nelissen.

  LinkedIn

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

De studieloopbaanadviseurs helpen je graag verder in een gratis individueel gesprek. Online een afspraak maken

Vind vacatures, stages, bedrijven, tips en meer op de Career Portal.

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws: Career Services Faculteit der Rechtsgeleerdheid VU.