Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De rol van literaire teksten en beelden in de maatschappij

Als je de Masteropleiding Letterkunde hebt afgerond, kun je literaire uitingen kritisch analyseren, heb je kennis van de dynamiek tussen literatuur en visuele cultuur en snap je hoe belangrijk het is om literaire uitingen te duiden binnen een bepaalde context.

Daardoor ben je breed inzetbaar in vrijwel de gehele culturele sector, kun je aan de slag als docent, als vertaler of als redacteur, maar ben je ook opgeleid voor een baan binnen de uitgeverijwereld. Omdat we doorlopend aandacht besteden aan je onderzoeksvaardigheden, is het ook mogelijk te solliciteren op een onderzoeksbaan bij een universiteit in binnen- of buitenland (promotietraject). 

Wat kun je doen na je Master?

Je gaat werken

Onze afgestudeerden werken in het brede literair-culturele veld, bijvoorbeeld als redacteur bij een uitgeverij, een cultureel-literair programma of een krant of tijdschrift. Een functie bij een bibliotheekinstelling of een culturele (overheids)instelling is ook mogelijk.

Onderwijs
Wist je dat er een tekort is aan leraren in het voortgezet onderwijs? Na de masteropleiding Letterkunde kun je de eenjarigeopleiding Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Taal- en Cultuurwetenschappen volgen. Daarna ben je volledig bevoegd om Nederlands of Engels te geven, niet alleen op middelbare scholen, maar bijvoorbeeld ook in het volwassenenonderwijs.