Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De rol van literaire teksten en beelden in de maatschappij

Geïnteresseerd in verhalen? Verhalen zijn overal. Niet alleen een literaire tekst vertelt een verhaal, ook een schilderij, muziekstuk of film doet dat.

Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van media om een verhaal te vertellen? Hoe analyseer je verhalen, welke functie hebben ze en hoe leer je ze lezen? Hoe vertellen literatuur en andere media een verhaal? Hoe worden mensen lezers? Hoe functioneert het literaire bedrijf en hoe werken onderwijs en bibliotheken in op de literaire ontwikkeling van lezers? Welke rol spelen de literaire kritiek en de uitgeverij?

Tijdens de 1-jarige masteropleiding Letterkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ga je op zoek naar de antwoorden op al deze vragen.

Specialisaties

Ontdek jouw studie Letterkunde

In de Masteropleiding Letterkunde leer je kritisch te kijken naar literaire uitingen. Denk hierbij aan tekst en beeld in boeken maar ook zeker aan andere literaire uitingen, zoals film. Deze uitingen kun je op verschillende manieren duiden, bijvoorbeeld door ze te analyseren binnen een maatschappelijke context: een bepaalde tijdsperiode, een bepaalde regio of een politieke situatie. Deze opleiding geeft je het gereedschap om je deze verschillende manieren van analyseren eigen te maken. 

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer letterkunde