Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Master Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

VU Lerarenopleiding | word eerstegraads docent in het voortgezet onderwijs met de éénjarige master Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Denk je nog wel eens terug aan de spannende verhalen van je geschiedenisdocent op de middelbare school? Of juist aan je aardrijkskundelerares die de lesstof altijd zo slecht presenteerde? Waarom boeide de ene docent wel, terwijl de andere alle aandacht leek te verliezen? 

Bij de VU kun je binnen één jaar die inspirerende docent aardrijkskunde, algemene economie, bedrijfseconomie, geschiedenis, godsdienst en levensbeschouwing of maatschappijleer en maatschappijwetenschappen worden waar de leerlingen laten nog aan terugdenken.

Heb jij hart voor het onderwijs en vind je het een uitdaging om de kennis en vaardigheden van jouw vakgebied over te dragen op jonge mensen? Kies dan na je afgeronde universitaire masteropleiding voor de master Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Met je eerstegraads lesbevoegdheid kun je in alle klassen van het voortgezet onderwijs aan de slag.

Twee startmomenten
De opleiding start twee maal per jaar: begin september en begin februari.
Trefwoorden: leraar economie bedrijfseconomie geschiedenis aardrijkskunde maatschappijleer godsdienst levensbeschouwing | lerarenopleiding

Ontdek Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Kijk mee naar 'De week van een leraar' waarin Lisa Kiewit je meeneemt naar colleges op de VU en laat zien hoe ze haar nieuw verworven kennis meteen toepast in de praktijk. Lisa is student Leraar VHO en is bezig voor haar eerstegraads lesbevoegdheid.

Ontdek de studie-inhoud

verander je wereld, word leraar