Draag bij aan de toekomst van jongeren

Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Denk je nog wel eens terug aan de spannende verhalen van je geschiedenisdocent op de middelbare school? Of juist aan je aardrijkskundelerares die de lesstof altijd zo slecht presenteerde? Waarom boeide de ene docent wel, terwijl de andere alle aandacht leek te verliezen?

Wil jij die talentvolle docent aardrijkskunde, algemene economie, bedrijfseconomie, geschiedenis, levensbeschouwing of maatschappijleer worden? Heb jij hart voor het onderwijs en vind je het een uitdaging om je kennis en vaardigheden over te dragen op jonge mensen? Kies dan na je afgeronde universitaire masteropleiding voor de Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs.

Al na één jaar kun je als eerstegraads lesbevoegd docent in alle klassen van het voortgezet onderwijs aan de slag. En ook bij je stageschool sta je meteen voor de klas. Zo laat je direct zien dat jij die enthousiaste, inspirerende docent bent waar de leerlingen later nog aan terugdenken.

Twee startmomenten
De opleiding start twee maal per jaar: begin september en begin februari.

Ontdek jouw studie Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Kijk mee naar 'De week van een leraar' waarin Lisa Kiewit je meeneemt naar colleges op de VU en laat zien hoe ze haar nieuw verworven kennis meteen toepast in de praktijk. Lisa is student Leraar VHO en is bezig voor haar eerstegraads lesbevoegdheid.

Ontdek de studie-inhoud

verander je wereld, word leraar