Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Eénjarige master Leraar VHO in de Bètawetenschappen

VU Lerarenopleiding | lever als leraar jouw bijdrage aan de toekomst van de jeugd, de samenleving en het onderwijs in Nederland

Er zijn volop banen in het onderwijs. Bij de bètavakken is de kans dat je meteen een baan vindt levensgroot. Via DUO is er de 'Tegemoetkoming leraren' beschikbaar voor je studiekosten!

De komende jaren ontstaat een tekort aan academisch opgeleide leraren. Heb jij een passie voor je vak, wil jij die passie graag met anderen delen en vind je het leuk om met jongeren te werken? Dan is een carrière voor de klas misschien iets voor jou.

Als docent zoek je naar manieren om jouw vak voor leerlingen betekenis te geven. Vanuit je eigen vakdiscipline lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen. Je brengt hen de kennis, vaardigheden en attitudes bij die nodig zijn om als kritische en verantwoordelijke burgers deel te nemen aan de samenleving waarin zij leven.

Binnen de opleiding is er aandacht voor je rol als academisch geschoold professional, maar natuurlijk ook voor het ontwerpen en uitvoeren van lessen, en voor je rol als pedagoog. Als eerstegraads docent ben je bevoegd om les te geven in de onder- en bovenbouw van havo en vwo. Maar ook andere functies in het educatieve werkveld zijn een interessante optie met deze master op zak.