Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de mediacultuur, kunst en hun relatie met het milieu

Kunst- & Cultuurwetenschappen: Comparative Arts and Media Studies

Audiovisuele media zijn essentieel voor onze samenleving. Platforms, interfaces en media-infrastructuren zijn overal en hebben invloed op alle aspecten van ons publieke en privéleven. Digitale media hebben de manieren waarop we kunst en culturele objecten creëren en bekijken grondig veranderd. Tegelijkertijd zijn er nauwe banden tussen media en milieu: media verbeelden én dragen bij aan wereldwijde ecologische crises.

Audiovisuele media zijn essentieel voor onze samenleving. Platforms, interfaces en media-infrastructuren beïnvloeden alle aspecten van ons leven. Digitale media hebben de manieren waarop we kunst en culturele objecten creëren en bekijken grondig veranderd. Tegelijkertijd zijn er nauwe banden tussen media en milieu: media verbeelden én dragen bij aan wereldwijde ecologische crises.

Deze masteropleiding biedt studenten de middelen om de complexe technologische en esthetische relaties tussen media, kunst en het milieu kritisch te analyseren. Drie pijlers staan centraal: de materialiteit van media, (cross-)mediaruimtes, en de verbanden tussen tijd, waarneming en esthetiek.

In de Engelstalige specialisatie Arts & Culture: Comparative Arts and Media Studies verken je historische, theoretische en analytische perspectieven op deze fenomenen en doe je onderzoek naar tentoonstellings- en archiefpraktijken. Deze opleiding biedt je een unieke kans om een breed scala aan culturele processen in verschillende media en kunstvormen te bestuderen. Je verwerft daarnaast academische vaardigheden zoals kritisch denken, presenteren en schrijven.

Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina