Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Begrijp moderne en hedendaagse media en audiovisuele cultuur

Kunst- & Cultuurwetenschappen: Comparative Arts and Media Studies

Audiovisuele media zijn essentieel voor onze samenleving. Platforms, interfaces en media-infrastructuren zijn overal en hebben invloed op alle aspecten van ons publieke en privéleven. Digitale media hebben het landschap van media en cultuur grondig veranderd. Deze technologische ontwikkelingen zetten vraagtekens bij traditionele grenzen tussen bioscoop, televisie, radio en internet. Tegelijkertijd hebben ze de manieren waarop we media, kunst en culturele objecten creëren, tot ons nemen en bekijken compleet veranderd.

In de specialisatie Arts & Culture: Comparative Arts and Media Studies verken je de historische, theoretische en analytische perspectieven op deze fenomenen, en doe je onderzoek naar tentoonstellings- en archiefpraktijken. Je ontwikkelt een scherp oog (en oor) voor een breed scala aan media en kunstvoorwerpen en -processen. Je verwerft daarnaast academische vaardigheden zoals kritisch denken, presenteren en schrijven.

Deze vaardigheden komen goed van pas in de huidige media-, kunst- en cultuurwereld. Alumni van Arts & Culture: Comparative Arts and Media Studies werken voor cultureel erfgoedinstellingen (zoals musea en archieven), binnen de mediaproductie, sociale media, pr en evenementenorganisaties, en zijn actief als curator of binnen het hoger onderwijs.

Comparative Arts and Media Studies is een specialisatie van de master Kunst- & Cultuurwetenschappen en richt zich op studenten met een universitaire bachelor. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Deze opleiding is Engelstalig. Geïnteresseerd? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina. Daar vind je ook de toelatingseisen en meer informatie over aanmelden.