Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ondernemingsrecht door de lens van de samenleving

International Business Law

Het ondernemingsrecht is in beweging. Veranderingen in de economie, de samenleving en het klimaat zorgen ervoor dat bedrijven na moeten denken over hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor toekomstige bedrijfsjuristen is het daarom van belang om een open houding te ontwikkelen ten opzichte van juridische problemen. Zij moeten niet alleen kijken naar de tekst van de wet. Zij moeten ook gevoel hebben voor de economische en morele achtergrond van regels. 

De masteropleiding International Business Law aan de Vrije Universiteit bestaat uit twee afstudeerrichtingen: 

Iedere afstudeerrichting heeft een uitgesproken en op de actualiteit toegespitste benadering van het ondernemingsrecht. Daarnaast is de Vrije Universiteit de eerste universiteit in Europa die een opleiding International Business Law aanbiedt met een focus op klimaatverandering en duurzaamheid. 

De VU-campus ligt aan de Amsterdamse Zuidas. VU Amsterdam heeft goede relaties met de vele internationale bedrijven die hier gevestigd zijn. Veel van de colleges worden gegeven door docenten die ook advocaat zijn. Dit zorgt voor een aantrekkelijk beroepsperspectief. Als je deze opleiding hebt afgerond, ben je breed inzetbaar. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als advocaat, bedrijfsjurist, overheidsfunctionaris of als adviseur bij een internationale organisatie.

Gedetailleerde informatie over de master, toelatingseisen en aanmelden is in het Engels beschikbaar: International Business Law 

Verander je wereld, studeer International Business Law