Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Explore the entanglements of nature and culture

Humanities (onderzoeksmaster): Environmental Humanities

Deze specialisatie van de interdisciplinaire onderzoeksmaster richt zich op verwevenheid van natuur en cultuur. In onze internationale en interdisciplinaire studieomgeving brengen we perspectieven van binnen en buiten de geesteswetenschappen met elkaar in verband om de meer dan menselijke wereld te begrijpen en hier op een verantwoorde manier in te leven

De specialisatie Environmental Humanities is toegankelijk voor getalenteerde studenten uit de geesteswetenschappen en verwante vakgebieden die op zoek zijn naar manieren om ecologische vraagstukken te analyseren met oog voor hun volledige historische en culturele complexiteit.

In het verleden werden vraagstukken op het gebied van klimaatverandering, het uitsterven van soorten, vervuiling of de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen voornamelijk geanalyseerd vanuit het perspectief van de natuurwetenschappen, maar het wordt steeds duidelijker dat de mens met zijn culturele, economische en politieke systemen een grote rol speelt in deze kwesties. De geesteswetenschappen zijn daarom essentieel om wijs te worden uit deze complexe problemen.

Environmental Humanities is een van de specialisaties van de Humanities (onderzoeks)master.