Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de geschiedenis achter actuele politieke vraagstukken

Heb je interesse in politiek en wil je meer weten over de maatschappelijke relevantie van geschiedenis?

Dan is de studie History: Politiek en Soevereiniteit echt iets voor jou.

Check of je aan de opleidingseisen voldoet en meld je aan

 • Ik heb een Nederlandse wo-bachelor (VU-bachelordiploma, VU pre-master of bachelor bij andere universiteit)

  Met een bachelordiploma Geschiedenis word je rechtstreeks toegelaten tot de master History. Toelating op basis van een ander, verwant bachelordiploma is ter beoordeling van de Toelatingscommissie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Europese studies, Antropologie, Politicologie, Cultuurwetenschappen en Religiewetenschap.

 • Ik heb een Nederlandse hbo-bachelor

  Als je een student bent met een afgeronde, verwante hbo-opleiding zoals de tweedegraads lerarenopleiding Geschiedenis, dan kun je niet direct instromen in de master. Je moet dan eerst een pre-master van maximaal een jaar volgen. In alle gevallen kan met dit programma, dat vastgesteld wordt door de toelatingscommissie, uitsluitend in september gestart worden.

 • Aanmelden met een Nederlands diploma

  Als je je wilt aanmelden en inschrijven voor een masteropleiding aan de VU, dan hangt de te volgen procedure af van welke vooropleiding je hebt. En of je je diploma hebt behaald in Nederland, of in het buitenland.

  Check eerst of je toelaatbaar bent voor deze opleiding en meld je vervolgens aan.

  Wil je worden toegelaten tot de master Geschiedenis? Meld je dan voor 15 juli aan via Studielink voor de opleiding Geschiedenis.

  Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

  Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen twee dagen een e-mail met je inlogcodes voor je persoonlijke dashboard. In je persoonlijke dashboard rond je je aanmelding af. Vul de juiste specialisatie in.

  In je persoonlijke dashboard dien je een aanmeldformulier te uploaden. Kies hier het juiste aanmeldformulier. In het formulier kun je zien welke documenten nodig zijn voor beoordeling.

  Let op: het indienen van het aanmeldformulier geldt alleen als je geen student bent van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit.

  Je verzoek tot toelating tot het masterprogramma wordt vervolgens door de toelatingscommissie van de Faculteit der Geesteswetenschappen in behandeling genomen. Als de toelatingscommissie besluit dat je eerst een pre-masterprogramma moet volgen voordat je toelaatbaar bent, krijg je daarover bericht. Als je rechtstreeks toelaatbaar bent tot de opleiding, ontvang je hier bericht over van Studielink.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Mail je vragen over toelating naar toelating.fgw@vu.nl

Voor vragen over collegegeld, Studielink, VUnet etc. neem contact op met de Centrale Studentenbalie

Heb je andere vragen?

Stuur een mail naar Studentenbalie@vu.nl 

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen van 10.00 tot 16.00)

Of stuur een Whatsappbericht naar +31682548367